Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea: Grindeanu, exclus din PSD. Luni se depune moțiunea de cenzură. Mai mulți miniștri s-au plâns că nu au o comunicare normală cu premierul (VIDEO)

Dragnea: Grindeanu, exclus din PSD. Luni se depune moțiunea de cenzură. Mai mulți miniștri s-au plâns că nu au o comunicare normală cu premierul (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Iun 2017, 17:52
Dragnea: Grindeanu, exclus din PSD. Luni se depune moțiunea de cenzură. Mai mulți miniștri s-au plâns că nu au o comunicare normală cu premierul (VIDEO) Politică

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat joi, la finalul ședinței ComitetuluI Executiv Național că s-a luat decizia excluderii lui Sorin Grindeanu din PSD și că la începutul săptămânii viitoare se va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului. 

”S-a discutat situația creată în urma refuzului domnului Grindeanu de a-și prezenta demisia. Mai mulți colegi au propus excluderea sa din calitatea de membru al PSD, o decizie care a fost aprobată în unanimitate. 

Am luat act de declarațiile de presă ale purtătorului de cuvânt de la Cotroceni, cu privire la adresa pe care i-am trimis-o domnului Iohannis. Ca atare, PSD a luat decizia ca luni să se depună o moțiune de cenzură iar miercuri să fie dezbătută și votată. 

Nu ne-am dorit această situație. Și eu, și majoritatea colegilor am sperat că după decizia de ieri din CEx, Sorin Grindeanu va înțelege că astea sunt regulile democratice și că trebuie să-și prezinte demisia. În acest context, PSD a luat acestă decizie pe care eu o regret, dar aici am ajuns. 

Dacă ar fi dorit să nu se lungească acestă criză politică, poate am fi ajuns la o soluție amiabilă și astăzi poate eram la Cotroceni la consultări, am fi desemnat un prim-minuistru și am fi declanșat procedurile constituționale pentru formarea unui nou guvern”, a spus Liviu Dragnea

Dragnea: Grindeanu, exclus din PSD. Luni se depune moțiunea de cenzură. Mai mulți miniștri s-au plâns că nu au o comunicare normală cu premierul

Liderul social-democraților a vorbit și depre evaluarea miniștrilor din cabinetul Grindenu, în legătură cu care premierul a declarat că nu a fost consultat. 

”Una din problemele care au generat întârzierile este lipsa unei coordonări efective a activității miniștrilor, atribut principal al prim-ministrului. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Am discutat și despre demisiile miniștrilor, prezentate ieri. Le-am spus colegilor un lucru pe care nu l-am spus ieri: în ultimele 2 luni, majoritatea miniștrilor veneau și la mine și la partid, plângându-se că nu reușesc să aibă o comunicare corectă, normală cu premierul, că sunt blocaje administrative pe care ar trebuie să le rezolve prim-ministrul. Am avut mai multe discuții cu dl Grindeanu și m-a asigurat că se vor regla aceste lucruri. Se pare că nu au fost reglate. 

Au fost mai mulți miniștri care, de mai mult timp, intenționau să plece din guvern din această cauză. Le-am cerut să nu facă acest lucru pentru că am sperat că vom găsi o soluție pentru ca guvernul să funcționeze. Cea mai importantă grijă a noastră este aplicarea programului de guvernare. Mulți miniștri spuneau că nu vor să fie arătați cu degetul pentru că partea lor din programul de guvernare nu este pusă în practică, în mare parte nu din vina lor.

În ceea ce privește criticile care au fost aduse evaluării făcute. S-a spus că aseară sau ieri s-a luat act pentru prima dată de aceată evalure. 

În opinia mea, cred că trebuia să fie preocuparea principală a premeirului să facă acestă evaluare. 

Luni am avut o întâlnire cu mai mulți colegi și cu Sorin Grindeanu, cu acest raport pe masă, nu prea a fost interesat de el”, a mai spus Liviu Dragnea
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Sorin Grindeanu