Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea îl critică pe Băsescu pentru războaiele politice. Udrea: Cât să fii de ipocrit? Cât de frică să îți fie de dosare? Despre războaie politice vorbește tocmai Dragnea, artizanul suspendării lui Băsescu

Dragnea îl critică pe Băsescu pentru războaiele politice. Udrea: Cât să fii de ipocrit? Cât de frică să îți fie de dosare? Despre războaie politice vorbește tocmai Dragnea, artizanul suspendării lui Băsescu

Un articol de: - 30 Aug 2015, 12:12
Dragnea îl critică pe Băsescu pentru războaiele politice. Udrea: Cât să fii de ipocrit? Cât de frică să îți fie de dosare? Despre războaie politice vorbește tocmai Dragnea, artizanul suspendării lui Băsescu Foto: facebook.com/EUdrea Politică

Liviu Dragnea propune tuturor forţelor politice un pact pentru o strategie de dezvoltare a ţării, informează B1 TV. Preşedintele interimar al PSD doreşte încheirea unui armistiţiu care să ducă la realizarea unui plan de dezvoltare strategică a ţării, iar proiectul ar trebui să se întindă pe 20 - 30 de ani. Dragnea spune că România a pierdut oportunități importante din cauza scandalurilor din perioada mandatului fostului șef de stat Traian Băsescu. În replică, Elena Udrea îl acuză pe liderul social-democrat de ipocrizie.

"Vreau sa promovăm ideile unei păci politice eficiente, ale unui armistiţiu politic pe termen lung. Vreau să promovăm ideea unui pact politic al tututor forţelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficienta şi strategică a acestei ţari pentru următorii 20-30 de ani. O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine urmatoarea guvernare şi darâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au facut cei dinainte.

Nu cumva este posibil ca noi sa ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţara care sa fie peren şi sa nu mai poată fi schimbat de nicio forţa politică pentru ca a participat la construcţia lui", a spus Liviu Dragnea, care a mai adaugat că scandalurile din perioada în care Traian Basescu a fost preşedinte nu au folosit nimănui, iar România a pierdut oportunitaţi importante. Dragnea îşi doreşte ca această perioada sa fie depaşită şi să se intre într-o nouă epocă politică, mai ales că, spune acesta, preşedintele Klaus Iohannis nu pare că îşi doreste războaie politice.

Elena Udrea a criticat pe Facebook acuzaţiile aduse de Dragnea la adresa lui Traian Băsescu.

”Cât să fii de ipocrit??? Cât de frică să îți fie de dosarele pe care le ai ??? Dragnea afirmă că este pentru consens politic și critică perioada lui Traian Băsescu, pentru că a fost una cu războaie politice!!! Vă puteți imagina cât tupeu?! Dragnea, artizanul suspendării Președintelui, suspendare care a aruncat România cu ani în urmă din punct de vedere al încrederii partenerilor și investitorilor străini! Și maxim de demagogie, cică acest consens va face să putem pune în practică un proiect pentru țară pe următorii 20-30 de ani. Care proiect de țară? Un președinte care are doar proiecte de vacanță si lideri politici care au ca singure proiecte să facă blat ca sa scape de cătuse”, a punctat fostul ministru al Turismului.

În schimb, liderul UNPR, Gabriel Oprea susţine ideea lui Liviu Dragnea: ”Întotdeauna UNPR a militat pentru dialog, pentru stabilitate economică şi politică a României. Este o idee foarte bună, este nevoie de un astfel de pact, într-un context complicat, aş putea spune, de securitate - vedeţi ce se întâmplă în regiune, ce se întâmplă în Europa -, este nevoie şi este o idee foarte bună şi voi susţine cu toate forţele acest proiect”.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Udrea,   Traian Basescu,   Oprea,   partide,   dosare