Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, despre opoziţie: "La o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum"

Liviu Dragnea, despre opoziţie: "La o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum"

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Mai 2019, 17:05
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut, vineri, un bilanţ la doi ani şi jumătate de când se află la guvernare. Într-o critică făcută opoziţiei, acesta a susţinut că în timp ce adversarii politici înjurau, ei construiau şcoli, drumuri sau spitale.

”Ei (partidele de opoziție – n. red.) ce au zis? Trebuie să facem zgomot ca să nu se audă sunetul creșterii economice, să nu se audă cum zornăie banii în buzunarele românilor (…) Și, având această idee, au început: cu înjurături, cu mizerii, cu divizări, cu jigniri, cu urlete, cu bâte, cu pietre, cu bolovani, cu instituții de forță împotriva noastră, doar-doar noi și românii care ne susțin o să intrăm într-o zonă de sperietură. Noi n-am făcut așa că nu suntem sperioși (…) Noi am mers pe următoarea variantă: la o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum. Au mai venit cu o-njurătură, am mai făcut un spital. Au mai venit cu o-njurătură, am mai mărit o subvenție la roșii”, a declarat Dragnea, pentru DC News.

Acesta a mai promis că austostrada Ploiești – Brașov, care va fi construită în parteneriat public – privat de un consorțiu chinezo-turc, ar urma să fie finalizată.

”Este pentru prima oară când eu pot vorbi cu curaj despre acest domeniu (autostrăzi – n. red.) (…) Nici în campanie, nici în primii doi ani de guvernare, eu n-am vorbit cu curaj și foarte aplicat despre autostrăzi pentru că eu n-am putut să vorbesc decât despre lucrurile pe care le-am făcut, le-am calculat, le-am estimat și le-am pus în practică. La autostrăzi erau mult prea multe necunoscute, mult prea multe piedici. Eram pe o zonă total necunoscută (…) Azi, după doi ani de zile, am reușit să aprobăm legislația privind parteneriatul public – privat (…) Și suntem în situația în care alaltăieri a fost desemnat constructorul autostrăzii Ploiești – Brașov (…) Este una dintre marile mele satisfacții (…) E un consorțiu chinezo-turc (…) Una peste alta, vom avea autostradă Ploiești – Brașov”, a susținut liderul PSD.

Întrebat când vom avea această autostradă, Dragnea a răspuns: ”În doi – trei ani de zile. Cei care au câștigat, din ce am auzit, ăia vor să facă treabă. Ei nu merg pe banii statului român, ci pe banii băncilor care îi susțin”.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD