Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea își pierde răbdarea cu Meleșcanu. Șeful PSD, nemulțumit de activitatea MAE: Văd cu mare invidie ce fac ambasadorii străini în București...

Dragnea își pierde răbdarea cu Meleșcanu. Șeful PSD, nemulțumit de activitatea MAE: Văd cu mare invidie ce fac ambasadorii străini în București...

Un articol de: - 29 Aug 2017, 10:55
Dragnea își pierde răbdarea cu Meleșcanu. Șeful PSD, nemulțumit de activitatea MAE: Văd cu mare invidie ce fac ambasadorii străini în București... Foto: Click Politică

După recentele gafe ale Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, se pare că până și șeful PSD își pierde răbdarea. Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit de activitatea diplomaților români, care nu ar promova suficient interesele economice ale României.

”Văd cu mare invidie de o perioadă ce fac ambasadorii străini în București, cu câtă sârguință și tenacitate promovează interesele comerciale ale țărilor lor. I-am încurajat pe ambasadorii noștri să facă și ei acest lucru, pe lângă sarcinile primite de la președinție, de la Ministerul de Externe și de la alte instituții. Dimensiunea economică e printre cele mai importante, poate chiar cel mai important domeniu pe care-l urmărește fiecare țară. Când vine un înalt oficial în România, vine cu o listă de interese pentru țara lui și pentru companiile din țara lui. Trebuie să avem o mult mai mare implicare în acest domeniu. Mi-am permis să am această propunere pentru că aveam în față un corp diplomatic extrem de bine pregătit. Poate vina a fost în țară, că nu le-am livrat o coerență a dorințelor noastre economice. Sper să livrăm noi această coerență”, a declarat Liviu Dragnea.

Asta în contextul în care Ministrul de Externe s-a tot remarcat prin numeroase gafe. Cel mai recent, oamenii din subordinea sa au gestionat prost problema zecilor de români care au rămas blocați mai bine de două zile pe aeroportul din Lisabona. (Detalii AICI)

La mijlocul lunii august, Meleșcanu a făcut mai multe afirmații contradictorii care au stârnit reacții vii în spațiul public: a anunțat că România a început demersurile pentru a primi 1.942 de imigranți aflați în Grecia și Italia, apoi a susținut că România nu va accepta cotele obligatorii de imigranți. (Detalii AICI)

În iunie, când a fost audiat de comisia parlamentară de specialitate pentru a fi repus în postul de Ministru de Externe, Meleșcanu a susținut că îl califică pentru această funcție faptul că este calificat. (Detalii AICI)

Iar anterior, acesta a susținut că libertatea presei este o vulnerabilitate. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   dragnea,   Ministrul de Externe,   Ambasador