Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea: România trebuie să își apere interesul național în cadrul Uniunii Europene. Merităm să vorbim pe aceeași voce și cu același ton pe care le au și celelalte state membre

Dragnea: România trebuie să își apere interesul național în cadrul Uniunii Europene. Merităm să vorbim pe aceeași voce și cu același ton pe care le au și celelalte state membre

Un articol de: - 09 Mai 2017, 23:27
Foto:Aktual24 Politică

România trebuie să capete curajul de a-și apăra interesul național în cadrul Uniunii Europene și asta pentru că merită să vorbească pe același ton precum restul statelor membre, a scris Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Totodată, acesta a insistat că dacă susții interesul național nu înseamnă că ești antieuropean.

Șeful PSD a mai scris că România trebuie să renunțe la complexul noului membru al blocului comunitar.

”#România trebuie să aibă mai mult curaj să își asume roluri mai mari în Uniunea Europeană, să își exprime și să își apere interesul național în cadrul Uniunii! 
S-a ajuns la o percepție profund greșită, că dacă susții interesul național, înseamnă că ești anti-european, anti-multinaționale, anti-occidental. 
Nu e deloc așa! Cei mai importanți membri ai Uniunii Europene își apără cu multă tărie interesul național în cadrul Uniunii, iar asta nu îi face deloc mai puțini #europeni. (...) 

A cere companiilor din #Europa să aibă un comportament onest pe piața românească, să nu eludeze obligațiile de plată a taxelor către statul român, nu înseamnă să fii anti-european. Ne dorim cu toții o Europă în care statele să adere la principiile pieței comune, dar fără ca aceste principii să fie abuziv folosite de cei care nu vor să plătească taxe. (...)

Prin urmare, cred că e timpul să ne spunem mai apăsat interesele, să invocăm cu mai mult curaj principiile de egalitate între membrii Uniunii. Să ne debarasăm cu totul de complexul de nou membru pe care l-am avut multă vreme. Suntem de 10 ani în Uniune și cred că merităm să vorbim pe aceeași voce și cu același ton pe care le au și celelalte state membre! #UE, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Uniunea Europeana,   UE
 
Loading...