Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea și-a certat colegii pentru că au lipsit la votul pentru investițiile în agricultură: Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai erau absenți? (VIDEO)

Dragnea și-a certat colegii pentru că au lipsit la votul pentru investițiile în agricultură: Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai erau absenți? (VIDEO)

Un articol de: - 30 Sep 2015, 16:53
Dragnea și-a certat colegii pentru că au lipsit la votul pentru investițiile în agricultură: Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai erau absenți? (VIDEO) Politică

În Camera Deputaților ar fi trebuit să se voteze miercuri un proiect de lege ce prevede alocarea a peste un miliard de euro, investiții pentru sistemul de irigații, astfel încât fermierii să nu mai sufere pierderi din cauza secetei în fiecare an. Proiectul a fost însă respins pentru că mai mulți deputați au lipsit și nu s-a mai întrunit cvorumul. Liviu Dragnea, și-a acuzat colegii că au lipsit doar pentru că inițiativa a venit din opoziție, de la Raluca Turcan (PNL). Mai mult, el s-a întrebat retoric dacă aceștia ar mai fi lipsit dacă s-ar fi discutat despre mărirea propriilor pensii.

”E o lege de o importanță extraordinară, o modalitate prin care agricultura și economia să primească un sprijin serios. Se vorbește de ani de zile despre sistemul de irigații, în fiecare vară fermierii se plâng de secetă, politicienii se plâng și ei... Noi am venit în parlament cu un program de investiții bine structurat pe termen lung de 1 miliard de euro pentru modernizarea sistemului de irigații și cu măsuri prin care să aducem apa gratuit pe canalele magistrale și apoi fermierii să suporte doar costurile pentru infrastructura secundară de pe terenul lor. Asta ar face ca miile de fermieri să-și poată folosi instalațiile de irigații”, a detaliat Dragnea măsurile ce au fost înaintate astăzi spre a fi votate.

Acesta și-a acuzat propriii colegi că au lipsit și nu și-au dat votul doar pentru că inițiativa apariține Ralucăi Turcan de la PNL.

”Azi am constata niște motive politicianiste pentru a se abține de la vot, deși era o ocazie pentru toată lumea. Eu am explicat cu doar câteva minute înainte de ce toată coaliția susține inițiativa doamnei Turcan, care mi-a explicat-o acum trei săptămâni. Noi am susținut-o chiar dacă vine din altă parte pentru că e o măsură foarte bună și de fiecare dată când cineva din opoziție vine cu o inițiativă bună eu voi spune la microfon cine a avut-o. Așa cred că trebuie să funcționăm. Acum să vedem pe procedură dacă poate fi adoptată altă ordonanță de urgență sau rămâne aceasta în vigoare”, a mai susținut liderul PSD.

”Faptul că parlamentarii noștri nu au fost prezenți e vina noastră a tuturor, a celor care conduc partidul și Camera, a celor care sunt lideri de grup și a celor din comisii. Se impune o nouă rânduială în coaliție. Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai era absenți? Sunt foarte supărat sunt mii de fermieri care așteptau proiectul ăsta, o întreagă agricultură aștepta și economia și noi ne-am jucat”, a comentat acesta.

Dragnea și-a certat colegii pentru că au lipsit la votul pentru investițiile în agricultură


Citeşte mai multe despre:   PSD,   Liviu Dragnea,   agricultura,   fermieri,   seceta,   investitii