Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dragnea vrea discuții în cadrul USL: Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmăm programul de guvernare asumat?

Dragnea vrea discuții în cadrul USL: Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmăm programul de guvernare asumat?

Un articol de: - 27 Sep 2013, 13:50
Dragnea vrea discuții în cadrul USL: Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmăm programul de guvernare asumat? Politică

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat foarte deranjat, vineri, de cererea celor 63 de parlamentari PNL care vor, fără a discuta în USL, modificarea legii electorale în 2016 pentru primari și președinți de Consilii Județene.

”Țara asta nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depun un proiect de modificare a unei legi importante, discutăm, în fapt, de o rediscutare a unui sistem administrativ. Ne așteptam să discutăm serios despre modificarea legii parlamentarilor, să nu mai avem 600 de parlamentari și 2-3 per un colegiu, noi neputând să ducem la bun sfârșit o discuție despre regionalizare și descentralizare. Astea sunt lucruri care trebuie tranșate rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmărim obiectivele stabilite politic în programul prezentat în 2011, pe programul de guvernare asumat de noi, bine. Nu putem, trebuie să hotărâm să nu mai păcălim populația”, a susținut Dragnea.

Dacă ăsta este unul dintre motive, e un motiv incorect care nu are legătură cu țara. Dacă ăsta e motivul, sper să nu fie ăsta, atunci e un lucru foarte grav, să încercăm să modificăm acte normative pe interese electorale. PSD-ul va rămâne primul partid în România”, a comentat Dragnea privind intenția PNL de a-și asigura o liniște electorală în 2016.

Dragnea a explicat că își dorește discuții ”calme” în cadrul USL-ului.

Eu nu dau ultimatul liberalilor pentru că nu sunt în asemenea poziție. Este un punct de vedere. Este vorba de seriozitate, ne apropiem de finalul primului an de guvernare în care trebuie să vedem dacă mai putem duce la capăt niște proiecte asumate împreună, în comun. Regionalizarea nu este a mea sau a lui Victor Ponta, este un proiect la care am lucrat împreună în USL și care am stabilit să o implementăm în acest an”, a mai precizat vicepremierul.

Întrebat, la Constanţa, cum comentează afirmațiile vicepremierului, Victor Ponta a refuzat să facă declarații, arătând că „scandal pe Dâmbovița avem în fiecare zi” și că va vorbi despre acest lucru când va ajunge la București.

Un număr de 63 de parlamentari PNL au semnat un proiect care avantajează partidul mai mic și dezavantajează partidul dominant la alegerile locale din 2016, documentul ajungând direct în Parlament, fără a trece prin USL.

Dragnea vrea discutii urgente in USL
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PNL,   USL