Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nepotul lui Paul Stănescu ia la DSVSA Olt un supliment lunar brut de peste 6.700 de lei. Lefuri de mizerie pentru angajaţii de rând

Nepotul lui Paul Stănescu ia la DSVSA Olt un supliment lunar brut de peste 6.700 de lei. Lefuri de mizerie pentru angajaţii de rând

Un articol de: Redacția B1.ro - 27 Ian 2020, 17:29
Foto: gazetanoua.ro Politică

Veronel Bolborea, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt și nepotul secretarului general al PSD Paul Stănescu, încasează, pe lângă salariu, un spor de 50% pentru condiţii deosebite de muncă/ vătămătoare/ periculoase. Practic, venitul suplimentar lunar se ridică la 6.713 lei brut. Bolborea este încadrat cu un salariu brut de 13.425 de lei lunar, notează Adevărul. 

În schema DSVSA Olt sunt 75 posturi și doar 12 primesc acest spor. Procentul cel mai mare, de 50%, îl are chiar Bolborea. 

Şefii sindicatului din DSVSA spun că în instituţie sunt oameni, precum cei trimişi să lichideze porci pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, care chiar sunt expuşi unor riscuri enorme, dar nu primesc spor. 

„Noi avem de mai mult timp o acţiune în instanţă prin care cerem aceste sporuri. Am hotărât că voi solicita, la viitoarele acţiuni în focar, să fie trimişi şi aceşti angajaţi care beneficiază de sporuri pentru condiţii vătămătoare. Să stea la -20 de grade Celsius iarna, sau la 40 de grade vara, şi doar să scrie, nu să facă altceva, să facă şi 10 kilometri zilnic, să ia gospodăriile la rând. Aceşti oameni care efectiv lucrează cu substanţe, împuşcă porcii, sunt expuşi, au salarii de 1.250 lei, 1.400 lei“, a declarat liderul sindical Constantin Radu. 

Directorul Veronel Bolborea se află în concediu medical şi nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia, mai precizează Adevărul.

Citeşte mai multe despre:   Veronel Bolborea,   DSVSA Olt,   Paul Stanescu
 
Loading...