Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dumnezeu cu mila: Măsuri drastice de reducere a personalului şi salariilor în BOR. Toate sporurile şi indemnizaţiile, ANULATE de la 1 aprilie

Dumnezeu cu mila: Măsuri drastice de reducere a personalului şi salariilor în BOR. Toate sporurile şi indemnizaţiile, ANULATE de la 1 aprilie

Un articol de: George Lupu - 01 Apr 2020, 17:16
Dumnezeu cu mila: Măsuri drastice de reducere a personalului şi salariilor în BOR. Toate sporurile şi indemnizaţiile, ANULATE de la 1 aprilie Foto: Facebook Politică

În contextul crizei generate de pandemie şi restricţiile stării de urgenţă, nici Biserica Ortodoxă nu se simte prea bine. Odată cu închiderea lăcaşelor de cult, veniturile au scăzut dramatic. De la 1 aprilie, Arhiepiscopia Bucureştilor anunţă măsuri care vor afecta puternic personalul bisericesc.

Toate sporurile şi indemnizaţiile salariale sunt retrase până la 1 iunie, şi toate angajările se amână. Sunt eliminate orele suplimentare din perioada martie-mai, compensându-se în mod excepţional doar prin zile libere.  

Arhiepiscopia Bucureştilor anunţă cu diplomaţie că există posibilitatea acordării unor prime compensatorii, după încetarea stării de urgenţă şi a efectelor economice generate de aceasta. Posibil la Sfântul Aşteaptă…

Prin excepţie, angajaţilor care au 64 de ani împliniţi şi sunt în activitate li se poate menţine sporui de vechime, dacă unitatea angajatoare are posibilitatea, pentru a nu fi diminuat punctajul în vederea stabilirii pensiei.

Se amânâ totodată scoaterea la concurs a posturilor vacante, inclusiv a celor clericale, până la data de 31 mai 2020.

Contractele pe perioadă deteminată vor fi luate la puricat şi în general neprelungite până la finalizarea crizei.

Arhiepiscopia Bucureştilor mai recomandă înfrăţirea între unităţile de cult cu posibilităţi financiare mai mari şi cele fară posibilităţi financiare.

Acolo unde nu se găsesc soluţii, plata integrală a salariilor din aprilie şi mai se amână. Totodată la bisericile sărace se poate suspenda angajaţii neclericali (cântăreţi, îngrijitori).

Nu la fel de drastice sunt termenele de încasare a datoriilor pe care bisericile le au faţă de Arhiepiscopie (lumânări, vin, cărţi etc), banii trebuind returnaţi până la 30 aprilie chiar dacă picior de credincios nu mai calcă pe la biserică.

În contextul măsurilor anunţate, îndemnul Patriarhului Daniel de a transforma foamea şi setea fizică în foame şi sete de Dumnezeu, capătă noi conotaţii.

Puteţi citi aici decizia integrală a Episcopiei Bucureştilor.

Citeşte mai multe despre:   BOR