Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ”E grav și îngrijorător modul în care se acționează”. Dobrovolschi, după eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului DGPI: Pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui

”E grav și îngrijorător modul în care se acționează”. Dobrovolschi, după eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului DGPI: Pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui

Un articol de: - 16 Mai 2017, 13:25
”E grav și îngrijorător modul în care se acționează”. Dobrovolschi, după eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului DGPI: Pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui Politică

Decizia Senatului de a elimina avizul CSAT din procedura de numire a șefului DGPI este gravă și îngrijorătoare și pare a face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis.

Senatorii au votat astfel încât șeful serviciului secret al Ministerului de Interne să poate fi numit și eliberat din funcție de către Ministerul de Interne fără avizul CSAT, așa cum este prevăzut în prezent, fapt ce l-ar explude pe președintele României din acest proces.

Potrivit HotNews, Dobrovolschi a declarat că este vorba despre un ”demers cu miză politică” și ”o nouă acțiune care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui”, la fel cum s-a întâmplat cu OUG prin care Iohannis a fost eliminat din procedura de numire a șefului ANCOM, deși în acest caz nu a putut fi justificată ”urgența”.

Dobrovolschi a insistat că DGPI are un rol foarte improtant în apărarea țării și în siguranța națională, iar președintele țării e comandantul forțelor armate. Ea a susținut că în acest caz nu poate fi vorba decât despre o ”miză politică”.

”Este grav și îngrijorător modul în care se acționează. Prezenta președintelui în procesul decizional înseamnă o echilibrare a raporturilor între forțe în stat și o garanție că nu se ajunge la derapaje politice, la pierderea echilibrului politic. Este foarte îngrijorător ce s-a întamplat pentru sănătatea statului de drept”, a declarat Dobrovolschi, citată de Hotnews.

Citeşte mai multe despre:   CSAT