Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică E LEGE! Vor ieși la PENSIE, la 55 de ANI! VESTEA pe care MULȚI ROMÂNI o așteptau

E LEGE! Vor ieși la PENSIE, la 55 de ANI! VESTEA pe care MULȚI ROMÂNI o așteptau

Un articol de: B1 TV - 20 Ian 2020, 11:27
Politică

Nouă parlamentari de la USR şi unul de la PSD îşi doresc reducerea vârstei de pensionare pentru şoferii de autobuze, troleibuze şi tramvaie până la 55 de ani, informează B1 TV. Potrivit proiectului de lege, pe lângă pensionarea anticipată, aceştia mai pot beneficia şi de cel puţin 24 de zile lucrătoare pe an concediu de odihnă, dar şi zile libere plătite cu ocazia unor evenimente familiale.

De asemenea personalul din transportul public poate beneficia de protecţie în cazul unor insulte, calomnii, ameninţări, lovituri sau alte acte de violenţă aduse asupra acestuia sau care au legătură cu îndeplinirea sarcinilor de serviciu ale acestuia.

Şoferii pot primii asistenţă şi servicii medicale, medicamente sau indemnizaţii pentru incapacitatea în muncă în cazul unor boli, materiale sanitare gratuite. De asemenea, de Paşte şi Crăciun aceştia pot beneficia de ajutoare materiale, tichete de masă, tichete de creşă, dar şi zile libere plătite cu ocazia unor evenimente de familie, asigurare gratuită de viaţă şi asigurare de sănătate.

Nici membrii familiei  nu sunt uitaţi. Proiectul de lege are în vedere ca aceştia să poată beneficia gratuit de asistență medicală și medicamente în cadrul sistemului de asigurări de sănătate; legitimații de călătorie gratuite pe transport public regulat.

Șoferii de autobuz, de troleibuz și vatmanii sunt expuși la numeroși factori de risc pentru sănătatea și securitatea angajatului, precum: „șederi prelungite în poziții obositoare sau dureroase, suprasolicitare psihică sau risc de dezvoltare a bolilor psihice”, spun inţiatorii proiectului.
 

Citeşte mai multe despre:   USR,   PSD
 
Loading...