Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ungaria a anunţat că sprijină marşul organizat sâmbătă, la Târgu Mureş. "Autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor"

Ungaria a anunţat că sprijină marşul organizat sâmbătă, la Târgu Mureş. "Autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor"

Un articol de: - 09 Mar 2018, 21:10
Ungaria a anunţat că sprijină marşul organizat sâmbătă, la Târgu Mureş. "Autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor" Foto: Tinutul Secuiesc / Facebook Politică

E oficial. Secretariatul ungar de stat pentru politică naţională sprijină comemorarea şi marşul care va fi organizat sâmbătă la Târgu Mureş, cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor.

Anunţul a fost făcut vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, de secretarul de stat Árpád János Potápi.

În comunicatul său, citat de agenţia MTI, oficialul a subliniat că scopul evenimentului este acela de a atrage atenţia asupra importanţei autonomiei Ţinutului Secuiesc. Árpád János Potápi a accentuat faptul că guvernul ungar îşi menţine în mod clar poziţia conform căreia secuilor, la fel ca altor minorităţi etnice, li se cuvine autonomia. 

Ungaria este convinsă că diferitele forme de autonomie, pentru care există numeroase exemple în Europa, sunt garanţia supravieţuirii comunităţilor care trăiesc în minoritate, a precizat oficialul ungar.
Potrivit secretarului de stat, chestiunea autonomiei a unit maghiarii din Transilvania: UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au semnat împreună, în ianuarie, o rezoluţie comună privind armonizarea conceptelor de autonomie.

János Árpád Potápi a spus că autonomia Ţinutului Secuiesc este o cauză a tuturor maghiarilor. Este important ca aceştia să atragă împreună atenţia asupra problemei, să comemoreze execuţia de la Târgu Mureş, la 10 martie 1854, a martirilor secui, respectiv, să participe în număr cât mai mare la marşul care va fi organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor, a mai susţinut oficialul de la Budapesta.
 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Tinutul Secuiesc,   mars,   Stiri Targu Mures,   Ziua Libertatii Secuilor,   Arpad Janos Potapi,   UDMR,   PCM,   PPMT