Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ecaterina Andronescu îi ceartă pe elevi că scriu cu GREȘELI, dar în mesajul transmis pe Facebook ea însăși declară război GRAMATICII (VIDEO)

Ecaterina Andronescu îi ceartă pe elevi că scriu cu GREȘELI, dar în mesajul transmis pe Facebook ea însăși declară război GRAMATICII (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 19 Iun 2019, 15:08
Ecaterina Andronescu îi ceartă pe elevi că scriu cu GREȘELI, dar în mesajul transmis pe Facebook ea însăși declară război GRAMATICII (VIDEO) Foto: Inquam Photos Politică

Ecaterina Andronescu revine cu un nou mesaj pentru elevi. După ce luni i-a sfătuit pe școlari să mai citească “din când în când” câte o carte, miercuri îi critică pe cei care scriu cu greșeli gramaticale.

Problema este că ea însăși face o greșeală.

Ministrul Educației le-a transmis absolvenților de gimnaziu, într-un mesaj video postat pe Facebook, să nu îi mai ceară să le spună subiectele pentru că nu va face acest lucru.

”Nu mai îmi scrieți mesaje”, a spus Andronescu. Exprimarea corectă era ”Nu îmi mai scrieți mesaje”, sesizează jurnaliștii de la g4media.

VEZI VIDEO AICI

Mesajul integral al Ecaterinei Andronescu: 

”Dragii mei absovenți de gimnaziu, 

Astăzi sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră, o zi în care ați dat examen la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte, și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat. 

Peste o zi o să dați examen la matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, ne dă rigoare în modul în care gândim ne ajută să ne structuram ideile. Vă doresc să aveți succes și la matematică. 

În ziua de repaus pe care o aveți mâine răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune. 

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română. 

Aveți încredere în voi și cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de matematică. Vă doresc succes și să aveți încredere în voi!” 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Ecatrina Andronescu