Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ecaterina Andronescu, în Senat: Numele meu nu avea ce căuta în dosarul Microsoft

Ecaterina Andronescu, în Senat: Numele meu nu avea ce căuta în dosarul Microsoft

Un articol de: - 19 Noi 2014, 11:44
Ecaterina Andronescu, în Senat: Numele meu nu avea ce căuta în dosarul Microsoft Politică

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a vorbit miercuri, în plenul Senatului, în timpul dezbaterii cu privire la avizarea urmării penale pe numele ei în dosarul Microsoft, arătând că nu se face vinovată pentru acuzațiile care i se aduc de către procurorii DNA.

„Nu vă cer să mă apărați prin votul dumneavoastră, pentru că am gândit în toată activitatea mea cu onestitate. Dosarul se numește Microsoft, licențele s-au cumpărat în anii 2004 2009 și 2011, în perioadele în care eu nu eram ministrul Educației. Nu există niciun document pe care să fi pus aviz favorabil. Cred că numele meu nu avea ce căuta în acest dosar”, a afirmat senatorul.

„În acest referat al DNA se face referire la proiectul național informatizat demarat în 2001 continuat până în 2008, în 6 etape. Îmi pun întrebarea dacă proiectul era greșit croit. De ce doar eu mă fac vinovată pentru demararea acestui proiect? Proiectul nu a fost demarat la inițiativa mea. Am pornit pe baza unor documente pe care aveam obligația ca ministru să le aplic”, a mai spus Andronescu.

Potrivit acesteia, proiectul de informatizare a fost verificat după plecarea sa din minister de la multe ori de Curtea de Conturi, „care nu a semnalat derularea defectuoasă a acestui proiect”.

Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, cu voturi 8 "pentru", o abţinere şi unul împotrivă, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Ecaterina Andronescu: Numele meu nu avea ce căuta în dosarul MicrosoftCiteşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   dosarul microsoft,   urmarire penala