Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului: Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. Vă rog să transmiteți în atenția mea situațiile injuste

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului: Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. Vă rog să transmiteți în atenția mea situațiile injuste

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Ian 2021, 12:00
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului: Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. Vă rog să transmiteți în atenția mea situațiile injuste Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a îndemnat cetățenii să transmită în atenția sa situațiile pe care ei le consideră injuste, pe canalele oficiale de comunicare ale instituției și cu documente doveditoare pentru fiecare dintre susținerile făcute. „Ca sportiv de performanță, știu cât de greu este, câte piedici pot exista și de câte ori anumite organizații sunt mai degrabă obstacol, decât sprijin, așa cum ar fi normal”.

Ministrul Tineretului și Sportului: Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România

 

„Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federații în legătură cu diverse situații injuste, de discriminare a sportivilor. Unele dintre ele sunt simple relatări, iar cele mai mult nu sunt transmise pe cale oficială”, a scris Eduard Novak, joi, pe Facebook.

Ministrul Tineretului și Sportului susține că nu va accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România.

„În susținerea acestui principiu de bază în activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel încât nici sportivii, dar nici structurile sportive să nu se abată de la angajamentele lor. Toți sportivii remarcabili, care au făcut sau își doresc să facă performanță și abordează pregătirea și competițiile cu seriozitate și responsabilitate, vor fi sprijiniți și promovați. Chiar dacă ministerul nu s-a implicat până acum în această zonă, eu îmi doresc să schimb abordarea. Ca sportiv de performanță, știu cât de greu este, câte piedici pot exista și de câte ori anumite organizații sunt mai degrabă obstacol, decât sprijin, așa cum ar fi normal. În acest sens, vă rog să transmiteți în atenția mea, ca ministru, situațiile pe care le considerați injuste, însă pe canalele oficiale de comunicare ale ministerului, și nu sub formă de simplă relatare, ci însoțite de documente doveditoare pentru fiecare dintre susținerile făcute în sesizarea dumneavoastră”, a adăugat Eduard Novak.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României

 

În vârstă de 44 de ani, Carol Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. El a fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice din 2012, găzduite la Londra. De asemenea, a cucerit și două medalii de argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing, din 2008, și la Londra 2012. La preluarea mandatului de ministru spunea că își dorește cel mai mult ca, peste 20 de ani, „să se spună că Novak a lăsat ceva în urma lui.

„Sunt conştient de faptul că aşteptările sunt foarte mari. Cunosc foarte bine acest domeniu. Îmi place să lucrez sub presiune. Ştiu că o să fie greşeli și acuzaţii. Cel mai mult îmi doresc să las ceva în urma mea, peste 20 de ani, să se spună că Novak a lăsat ceva în urma lui”, afirma Eduard Novak.

Demnitarul sublinia că este esențială o strategie unitară în Sport.

„Anul viitor avem Jocurile Olimpice, avem Campionatul European de fotbal și vreau ca toţi aceşti copii să primească tot ce au nevoie. Ştiu că această funcţie poate dura câteva luni, dar vreau să stau până pot implementa ceva. Cea mai mare performanţă fără tineret nu se poate face”, adăuga noul ministru.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Eduard Novak