Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Am susținut de două ori schimbarea lui Boc, dar acum e nevoie de stabilitate

Elena Udrea: Am susținut de două ori schimbarea lui Boc, dar acum e nevoie de stabilitate

Un articol de: - 26 Mai 2011, 22:22
Elena Udrea: Am susținut de două ori schimbarea lui Boc, dar acum e nevoie de stabilitate Politică

Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a discutat, joi, la emisiunea Evenimentul Zilei, cu Ion Cristoiu și Robert Turcescu, despre oportunitatea unei schimbări din funcţie a primului-ministru Emil Boc și despre varianta unei posibile întoarceri a președintelui Traian Băsescu la conducerea PDL, după terminarea mandatului la Cotroceni.

Elena Udrea a declarat că au existat într-adevăr două momente, în care a susținut că "ar fi mai bine pentru partid să vină alt guvern, însemnând să vină un alt premier, dar și o remaniere".

"A fost astă-toamnă, când s-a și făcut o remaniere consistentă și în februarie, când am fost între cei care am susținut (...) că ar fi bine să fie schimbat primul ministru”, a declarat Elena Udrea la emisiunea difuzată de B1 TV. Ministrul a explicat apoi că acestea s-au întâmplat înainte ca lucrurile să fie pe un “trend ascendent”.

La “patru luni de la momentul acela, avem datele certe că România a ieșit din recesiune” și ca urmare „în acest moment” nu mai este oportună o schimbare a premierului, a adăugat Udrea.

Embed:

În cazul în care în viitor coaliția ar considera necesară numirea unui alt executiv cu un alt premier, acesta nu ar avea probleme să treacă în Parlament, întrucât „coaliția este unită și interesul celor din coaliție este să avem un guvern credibil”, a explicat ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Udrea: Un alt guvern ar trece fără probleme în Parlament
Embed:

Udrea a explicat că puterea pe care o are Traian Băsescu în cadrul PDL izvorăște din atașamentul oamenilor, din interiorul partidului, care au parcurs un lung drum în politică alături de președinte. Ministrul a reamintit efectul pe care l-a avut participarea lui Traian Băsescu la congresul recent al partidului, unde, spune Udrea, oamenii și-au stăpânit cu greu emoțiile în preajma fostului lider PDL.

Despre eventuala revenire a lui Traian Băsescu la conducerea PDL, Elena Udrea a spus că nu crede în acestă posibilitate, care, de altfel, a fost exclusă și de preşedinte, după cum a reamintit ministrul.

Elena Udrea: Traian Băsescu nu va reveni în fruntea PDL
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Traian Basescu,   Traian Basescu,   Emil Boc,   presedinte,   premier,   Udrea