Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Cer înghețarea retrocedărilor românești de păduri

Elena Udrea: Cer înghețarea retrocedărilor românești de păduri

Un articol de: - 20 Oct 2014, 14:47
Elena Udrea: Cer înghețarea retrocedărilor românești de păduri Foto: B1 TV Politică

Liderul PMP, Elena Udrea, a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă că cere constituirea unei comisii parlamentare care să verifice toate retrocedările de păduri făcute până acum și blocarea acestor proceduri.

"Ca urmare a acestei situații în care vedem o rețea în interiorul PSD, la vârful acestui partid, care se ocupă de distrugerea acestei averi pe care țara o are, și anume pădurile românești, cer câteva lucruri concrete. În primul rând cer înghețarea retrocedărilor românești de păduri. De asemenea, cer înființarea unei comisii parlamentare care să verifice toate retrocedările de păduri făcute până acum", a declarat Elena Udrea.

De asemenea, liderul PMP cere blocarea Codului Silvic în Parlament și elaborarea unui nou astfel de document, care să reducă masiv posibilitatea defrișărilor ilegale de păduri.

"Codul Silvic arată că această acțiune de distrugere a pădurilor românești este una gândită dinainte și este instrumentată de PSD și PNL, pentru că inițiatorul Codului Silvic este fostul ministru liberal al Apelor și Pădurilor, doamna Varga. În Codul Silvic, așa cum este el propus să treacă prin Parlament, avem măsuri care arată intenția actualei puteri de a distruge tot ceea ce înseamnă aurul verde al României", a mai precizat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai precizat că scandalurile din ultima săptămâna cu privire la retrocedările de păduri arată existența a două "mafii" în acest domeniu.

"O mafie a retrocedările ilegale de păduri în care pionul principal era Viorel Hrebenciuc, dar care funcționa eficient cu sprijinul lui Ilie Sârbu și în care erau de asemenea implicați și alți parlamentari ai PSD, cum ar fi deputatul Ion Adam, și o mafie legată de despăduriri și o mafie a lemnului, care de asemenea funcționează cu concursul celor de la guvernare. Contractele unor firme care astăzi taie pădurile din Transilvania, din Ardeal și din Moldova sunt prelungite în guvernarea Ponta", a declarat președinta PMP.

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea