Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea cere retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru Președinție

Elena Udrea cere retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru Președinție

Un articol de: - 14 Oct 2014, 13:22
Elena Udrea cere retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru Președinție Foto: B1 TV Politică

Liderul PMP, Elena Udrea, a cerut, marți, retragerea din cursa pentru Președinție a lui Victor Ponta, după ce luni seară președintele Traian Băsescu a declarat că premierul a fost ofițer acoperit al SIE.

Victor Ponta se află în situația de a fi încălcat Constituția României, legea și se află în situația de a fi mințit românii. Domnul Victor Ponta a fost ofițer acoperit. În această calitate era și procuror al României. Conform Constituției, funcția de procuror e incompatibilă cu orice altă funcție. Ponta nu dă doi bani pe legile țării și pe onestitate. Solicit retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru alegerile prezidențiale. și demisia din funcția de prim-ministru”, a afirmat Udrea.

”Solicit demisia și dizolvarea comisiilor de control SIE din Parlamentul României care au acoperit acest caz. Meleșcanu este vinovat că l-a acoperit pe Victor Ponta și i-a spijinit inițiativele legislative pentru a acoperit situația în care s-a aflat între 1997-2001. Meleșcanu este candidatul lui Ponta la președinția României. Secretul care îi leagă pe cei doi face ca jocul de campanie să devină netransparent”, a anunțat candidatul PMP.

”Ca urmare a ceea ce știm despre Ponta, este evident că nu poate deveni președintele României. Nu putem avea un președinte care să mintă românii. Este un președinte șantajabil. În ce situație s-ar afla România cu un președinte care a fost ofițer acoperit, care sunt secretele pe care le-ar ascunde? Este o situație nemaiîntâlnită care face ca România să pară o țară anormală. Suntem într-o situație de anormalitate. Posibilitatea ca președintele să fie declarat incompatibil ne plasează într-o postură necredibilă în fața partenerilor externi. Suntem la momentul în care trebuie să oprim situațiile de anormalitate din această țară”, a explicat ea.

”Atât Ponta cât și Iohannis demonstrează că prin secretele pe care le au sau prin situațiile în care se află de incompatibilitate sau posibilă incompatibilitate fac jocul celor care sunt în spatele lor. Ambii fac jocurile lui Dan Voiculescu. Sunt convinsă că oricare dintre ei ar acționa pentru a-l favoriza pe Dan Voiculescu. Sunt convinsă că oricare dintre ei l-ar grația pe Voiculescu”, a arătat Elena Udrea.

Nu în ultimul rând, liderul PMP a precizat că România se află într-o situație ”gravă”.

”Modalitatea prin care ne putem întoarce la o competiție democratică e retragerea din cursă a lui Ponta și Meleșcanu”, a încheiat Udrea.

Luni seară, președintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit în perioada 1997-2001. (Detalii AICI)

Pe de altă parte, primul ministru a negat aceste acuzații. (Detalii AICI)

Elena Udrea cere retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru PreședințieCiteşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Victor Ponta,   presedintie