Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Cum să fim obligați să primim cotele de imigranți impuse de oficialii europeni? România nu mai e o țară suverană?

Elena Udrea: Cum să fim obligați să primim cotele de imigranți impuse de oficialii europeni? România nu mai e o țară suverană?

Un articol de: - 22 Sep 2015, 11:54
Elena Udrea: Cum să fim obligați să primim cotele de imigranți impuse de oficialii europeni? România nu mai e o țară suverană? Politică

Elena Udrea critică schimbarea de atitudine a președintelui Klaus Iohannis privind problema refugiaților. Fostul ministru se arată revoltată de impunerea cotelor obligatorii de către oficialii de la Bruxelles și se intreabă retoric dacă mai suntem o țară suverană.

"Cand l-am auzit pe Klaus Iohannis spunand ca Romania se va opune cotelor obligatorii de imigranti, a fost una din rarele ocazii sa nu regret ca l-am votat. Dar din lupul care parea saptamana trecuta, astazi s-a facut miel si ne spune ca totusi am putea fi obligati sa acceptam aceste cote. Cum sa fim obligati? Romania nu mai este o tara suverana?", scrie Udrea pe Facebook.

Marți, la Consiliul JAI, vicepremierul Gabriel Oprea are mandat de a desemna România și de a expune oficialilor europeni poziția țării noastre privind cotele europene, și anume - "România poate primi 1.785 de imigranți".

Dacă ni se impune totuși să primim cota obligatorie de circa 7.000 de refugiați, România ar trebui să joace cartea numită Schengen, consideră fosta șefă a PMP.  "Primim imigranți contra primirii României în Schengen".

"Eu cred ca pozitia tarii noastre la Consiliul JAI trebuie sa fie categoric impotriva acestor cote si in general impotriva acceptarii imigrantilor musulmani in Europa. Daca totusi, cu eventuale garantii ca nu se ajunge la zeci, sute de mii de imigranti in perioada urmatoare, am putea fi de acord sa ii primim, atunci ar trebui sa conditionam primirea lor de intrarea Romaniei in Schengen.
Din pacate, nu vom avea nici curajul de a ne afirma interesul, nici forta de a ne impune punctul de vedere. Ramane cum zice doamna Merkel, deci...", conchide Udrea.


Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   imigranti,   refugiati,   Klaus Iohannis