Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Decizia cu care se duce Gabriel Oprea la J.A.I. este la jumătate (VIDEO)

Elena Udrea: Decizia cu care se duce Gabriel Oprea la J.A.I. este la jumătate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Sep 2015, 08:38
Elena Udrea: Decizia cu care se duce Gabriel Oprea la J.A.I. este la jumătate (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Elena Udrea a declarat duminică seară, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", moderată de Cătălin Striblea și difuzată la postul B1 TV, că este corectă decizia României de a nu fi de acord cu acele cote obligatorii privind imigranții şi că poziţia păstrării unui număr de 1.700 e greu de menţinut la Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

Fostul ministru mai crede că România, ca stat membru U.E., are si drepturi, nu numai obligații si că nimeni nu garantează că nu va veni un val de refugiaţi în ţara noastră, daca România îi acceptă și pe cei 1.700.

"Din punct de vedere personal și eu cred că oamenii aceia trebuie ajutați. Personal, aș lua acasă o familie, eu îmi pot permite opinii personale, dar președintele statului, primul ministru, miniștrii care merge acolo trebuie să reprezinte interesele țării și trebuie să fie pragmatici. Decizia cu care se duce Oprea e la jumătate. România nu e de acord cu cotele, ceea ce e o poziție corectă, e de acord să rămână la 1.700. Ori ești pe poziția nu primim și cred că România ar trebui să aibă o astfel de poziție, ori dacă accepți trebuie să fii solidat până la capăt"
, a spus Udrea.

Elena Udea consideră că acceptarea refugiaţilor poate duce în viitor la pătrunderea unui număr şi mai mare pe teritoriul ţării noastre.

"Nu e vorba doar de 1.700, România își permite, dacă ne străduim luam 10.000, cine garantează că sunt aceștia? Luna viitoare sunt mai sunt încă 10 și până la sfârșitul anului mai trebuie să luăm încă pe atât, cine ne spune nouă când se va opri? România a avut vreun punct de vedere? România e țară europeană, auzeam un argument, am votat în Parlamentul european, România are și obligații nu numai drepturi. Cine fixează obligațiile? Vin de sus? Nu. Aceste obligații ale țărilor membre UE sunt fixate tot de membri țărilor UE. România ce părere a avut?"
, a explicat Undrea.

Elena Udrea: Decizia cu care se duce Gabriel Oprea la J.A.I. este la jumătate


Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Ultimul cuvant,   migranti