Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea, mesaj pentru femei: „Dacă mă veţi ajuta să pot, va putea, de fapt, fiecare dintre voi!”

Elena Udrea, mesaj pentru femei: „Dacă mă veţi ajuta să pot, va putea, de fapt, fiecare dintre voi!”

Un articol de: - 11 Oct 2014, 13:12
Elena Udrea, mesaj pentru femei: „Dacă mă veţi ajuta să pot, va putea, de fapt, fiecare dintre voi!” Politică

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a lansat un mesaj către femeile din România, pe care le îndeamnă să voteze o femeie președinte.

„Dacă mă veţi ajuta să pot, va putea, de fapt, fiecare dintre voi!“, spune Udrea, într-un mesaj postat pe site-ul romaniafrumoasa.ro.

Liderul PMP vorbește în mesajul său despre greutățile pe care le-a întâmpinat în cariera politică, „o lume a bărbaților”

„Cred însă că le putem face pe amândouă, familie și carieră, pentru că noi, femeile, suntem puternice și determinate. M-am luptat să demonstrez că poți fi blondă, poți purta tocuri, poți să vrei să arăți bine și în același timp să faci performanță profesională”, mai spune Udrea.

Mesajul integral al candidatului PMP:

Dragi prietene,

Sunt o femeie care, la fel ca multe dintre voi, a îndrăznit să acceadă și să reziste într-o lume a bărbaților. Am cutezat să construiesc o carieră în politică, un domeniu mai mediatizat, dar și mai greu, pentru că este despre puterea reală.

Bărbații sunt toleranți cu femeile, sunt „open minded” în susținerea carierei unei femei până la o limită: puterea și controlul acțiunii și al deciziei. Or, politica înseamnă să exerciți puterea, să iei și să impui decizii, să îi faci pe ceilalți să le pună în practică.

Și în alte domenii, chiar și în cel casnic, lucrurile stau la fel. Superiorii te tolerează până ajungi în situația de a le lua locul, soțul îți acceptă cariera până când rolul tău în familie devine mai important decât al lui: lucrezi într-o poziție mai înaltă sau câștigi mai mulți bani. Atunci, îngăduința încetează și intervin conflictele ori condiționările. Carieră sau familie!

Având copii ori fiind îndrăgostite, de cele mai multe ori luăm decizia de a renunța la visele noastre. Şi eu am trecut printr-o alegere, chiar dacă divorțul a fost opțiunea soțului meu.

Cred însă că le putem face pe amândouă, familie și carieră, pentru că noi, femeile, suntem puternice și determinate.

Pentru asta, trebuie schimbate mentalități și obișnuințe, trebuie asumate roluri egale de către ambii parteneri.

M-am luptat să demonstrez că poți fi blondă, poți purta tocuri, poți să vrei să arăți bine și în același timp să faci performanță profesională.

Ca și voi, am suportat umilințe, jigniri nemeritate, mitocănii de tot felul. Nu m-au învins, ci m-au făcut mai mândră de faptul că sunt o femeie care a reușit! Am depășit prejudecățile, pentru mine dar și pentru toate femeile care vor să rămână feminine, să fie elegante, să aibă dragoste și familie, dar să fie luate în serios și să aibă cariere de succes.

Da! Am nevoie de timp pentru a merge la coafor sau pentru a-mi face unghiile. Da! Mă trezesc foarte devreme pentru a merge la sala de sport sau nu mănânc uneori o zi întreagă, pentru că nu găsesc răgazul. În schimb, niciodată nu am făcut rabat de la munca mea!

Țin pasul cu bărbații, ba chiar fac unele lucruri mai bine ca ei! Sunt cel mai bun candidat la Președinția României, pentru că am demonstrat că pot face ceva concret pentru România.

Dovadă stau cele peste 6000 de proiecte implementate cu succes în mandatul meu de ministru care au generat peste 100.000 de locuri de muncă.

Și voi faceți la fel! Pentru a demonstra calitățile voastre, munciți de două ori mai mult. Multe dintre voi vă grăbiți de la muncă spre casă pentru a avea grijă de copii sau pentru a pregăti masa și sunteți cu zâmbetul pe buze când se strânge familia la un loc, indiferent cât de grea a fost ziua la serviciu.

Cred că am demonstrat destul!

Este momentul să ne revendicăm dreptul de a face lucrurile care ne împlinesc, de a fi noi însene, nu doar de a ni se tolera toate acestea.

Pentru aceasta trebuie să luptăm pentru a schimba mentalitatea bărbaților, dar și a multora dintre noi. Trebuie să ne susținem mai mult, să le încurajăm pe cele care fac un pas înainte pe drumul acestei schimbări! Femeile sunt mai intuitive, privesc cu câțiva pași înainte, examinează cu atenție fiecare opțiune și sunt capabile să ia cele mai potrivite decizii cu bunăvoință, creativitate și grijă pentru ceilalți.

Eu am curaj! Am ajuns aici! Reușita mea este și reușita voastră!

Haideți să facem împreună ultimul și cel mai important pas: o femeie Președinte!

Va fi schimbarea care va da speranță milioanelor de femei care luptă la fel ca mine, altora și mai multe care nu au curaj să o facă, dar își doresc să fie tratate egal bărbaților în societate și acasă. Va fi dovada că se poate, vor deveni încrezătoare în ele însele și vor spune:

Dacă Udrea a putut, putem și noi!

Da, dacă mă veți ajuta să pot, va putea, de fapt, fiecare dintre voi!


Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   alegeri prezidentiale