Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Nu există o criză a imigranților economici, ci o criză a refugiaților. Presa face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul UE

Elena Udrea: Nu există o criză a imigranților economici, ci o criză a refugiaților. Presa face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul UE

Un articol de: - 28 Aug 2015, 13:13
Elena Udrea: Nu există o criză a imigranților economici, ci o criză a refugiaților. Presa face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul UE Foto: psnews.ro Politică

Elena Udrea critică presa din România pentru modul în care prezintă cel mai fierbinte subiect al săptămânii: criza imigranților. Fostul ministru este de părere că trebuie făcută o distincție precisă între imigranți și refugiați, altfel va fi făcut "jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene".

"Privesc aproape hipnotizată la modul în care presa românească prezintă aşa-zisul subiect al "crizei imigranţilor" de parcă ar veni sfârşitul lumii. E cumva în logica semnelor apocalipsei globale şi a devenit principala preocupare a mass media: a fost criza din Grecia, apoi prăbuşirea bursei chinezeşti şi acum imigranţii.

Fara sa vrea, presa noastră face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene. Ce vedem zilele acestea nu e o criză a imigranţilor economici, aşa cum ni se induce, ci un eventual început de criză a refugiaţilor din ţările Orientului Mijlociu. Distincţia este extraordinar de importantă tocmai pentru că, dacă nu se impune, putem asista la o schimbare a regulilor în UE cu privire la extinderea restricţiilor faţă de cei din Estul Europei", scrie fosta șefă a PMP pe Facebook.

Totodată, Udrea îi cere președintelui Klaus Iohannis să comunice un punct de vedere tranșant pe acest subiect.

"Asta ar trebui să facă obiectul unei comunicări din partea Preşedintelui României, care să se poziţioneze tranşant pe acest subiect, pentru a apăra interesele ţării pe care o conduce, nu pe cele ale ţării de unde îşi are etnia. E un test important pentru funcţionarea corectă a statului", mai spune aceasta.

În opinia Elenei Udrea, refugiații au preferat să ocolească România până acum datorită faptului că țara noastră și-a securizat bine frontierele.

"România nu se află în mijlocul niciunei astfel de crize. Imigranţi economici nu sunt decât prin Asia, pentru că ceilalţi vor în ţări mai dezvoltate economic din Vestul Europei. Refugiaţii au preferat, până acum, alt traseu din cauza faptului că România şi-a securizat bine frontierele", conchide fostul ministru.

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   imigranti,   refugiati,   sirieni