Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elena Udrea: Victor Ponta a ajuns, pe mâna lui, să nu mai aibă nicio autoritate ca premier. Nu mai poate spera să rămână în funcție

Elena Udrea: Victor Ponta a ajuns, pe mâna lui, să nu mai aibă nicio autoritate ca premier. Nu mai poate spera să rămână în funcție

Un articol de: - 18 Sep 2015, 11:17
Elena Udrea: Victor Ponta a ajuns, pe mâna lui, să nu mai aibă nicio autoritate ca premier. Nu mai poate spera să rămână în funcție Foto: wikipedia.org Politică

 Elena Udrea a scris vineri, pe pagina persoanală de Facebook, că premierul Victor Ponta a ajuns să nu mai aibă nicio autoritate ca prim-ministru și, prin urmare, acesta nu poate spera să rămână în funcție.

Fostul ministru al Turismului propune și un "exercițiu de logică utilitară" în care spune că România a pierdut vreo 8,5 miliarde de euro printr-o absorbție greșită a fondurilor europene și, de asemenea, Ponta este acuzat că a prejudiciat statul cu suma de 12.000 de euro.

În urma acestui exercițiu, Udrea se întrebă pentru care din cele două prejudicii Ponta ar trebui să plece mai repede din funcție.

"Vă propun un exerciţiu de logică utilitară. Se dau următoarele două fapte:

1. România a absorbit, până la 31 iulie 2015, doar 10,5 miliarde de euro din cei 19 puşi la dispoziţie de UE pentru exerciţiul bugetar 2007 - 2013 al Uniunii Europene. Deci, pierdem vreo 8,5 miliarde de euro, bani prin care puteam pune infrastructura la punct, de exemplu.

2. Victor Ponta este acuzat că a prejudiciat statul în urmă cu 8 ani cu suma de 12.000 de euro.

Din ce motiv ar trebui să plece Premierul în funcţie? Pentru evaziunea presupus a fi fost făcută sau pentru paguba de 708.000 de ori mai mare pe care a păstorit-o în toată această perioadă?

PS. Ponta a cedat tot, pas cu pas, a ajuns pe mâna lui să nu mai aibă nicio autoritate ca Prim Ministru. Deci, oricum nu poate spera să rămână în funcție"
, a scris Udrea pe site-ul de socializare.

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   prejudiciu,   fonduri europene,   Victor Ponta,   demisie