Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Elevii, direct vizați de un nou proiect de lege. Inițiatorii sunt parlamentari din 5 partide

Elevii, direct vizați de un nou proiect de lege. Inițiatorii sunt parlamentari din 5 partide

Un articol de: B1.ro - 07 Apr 2018, 14:17
Elevii, direct vizați de un nou proiect de lege. Inițiatorii sunt parlamentari din 5 partide Politică

Mai mulți parlamentari de la PSD, PNL, USR, PMP şi UDMR au depus în Senat un proiect de lege care prevede că elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecărui ciclu şcolar primesc 50 de euro de la stat pentru a-şi cumpăra cărţi. Impactul bugetar este estimat la 25 de milioane de euro.

”Suma reprezintă echivalentul în lei a 50 de euro. Elevii beneficiari ai ajutorului financiar vor primi de la unităţile de învăţământ unde studiază documentele necesare în vederea valorificării acestui ajutor şi vor face dovada achiziţionării de cărţi şi cărţi în format electronic. Proiectul de lege mai prevede că sumele necesare acordării ajutorului financiar se asigură de la bugetul de stat, prin Minsterul Educaţiei şi Cercetării”, arată iniţiatorii proiectului, potrivit Digi24.

Aceștia mai susțin că ajutorul este menit să-i stimuleze pe copii și tineri să descopere plăcerea de a citi, cu toate efectele pozitive asupra dezvoltării lor ce decurg de aici. 

La propunerea deputatului PNL Ovidiu Raețchi, același grup de parlamentari a mai semnat un proiect de lege, care intră în dezbatere tot la Senat și care prevede acordarea unui ajutor de 100 de euro cadrelor didactice titulare și/sau suplinitoare calificate din învățământul preuniversitar, tot pentru achiziționarea de cărți.

Citeşte mai multe despre:   Senat