Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Boc: Ce face Guvernul Orban e un model de bună practică pentru întreaga UE. PNL nu e un partid populist, chiar și-a sacrificat imaginea pentru binele economiei (VIDEO)

Emil Boc: Ce face Guvernul Orban e un model de bună practică pentru întreaga UE. PNL nu e un partid populist, chiar și-a sacrificat imaginea pentru binele economiei (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Noi 2020, 17:32
Emil Boc: Ce face Guvernul Orban e un model de bună practică pentru întreaga UE. PNL nu e un partid populist, chiar și-a sacrificat imaginea pentru binele economiei (VIDEO) Foto: Emil Boc / Facebook Politică

Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, a declarat joi, pentru B1 TV, că măsurile luate de Guvernul Orban în această perioadă de criză economică reprezintă „un model de bună practică pentru întreaga Uniune Europeană”. Fostul premier a ținut să remarce faptul că liberalii nu au fost și nu sunt populiști și, în loc să ia măsuri doar de dragul voturilor, au preferat să ia decizii mai puțin populare, dar care ajută economia românească pe termen lung. Boc a mai ținut să laude Guvernul liberal și pentru faptul că s-a axat pe investiții.

 

Emil Boc laudă măsurile Guvernului în vreme de criză economică: PNL nu a fost și nu este un partid populist

 

Primarul Emil Boc a declarat că Guvernul liberal condus de Ludovic Orban este „un model de bună practică pentru întreaga Uniune Europeană”, date fiind măsurile luate în vremuri de criză.

„Când faci un buget, iei poza momentului și proiecțiile pentru anul viitor, ținând cont de principalii indicatori economici. Eu spun, însă, un lucru foarte direct: am fost în vremuri de criză și ce a făcut Guvernul Orban și ce face ministrul Cîțu ( Florin Cîțu, ministrul Finanțelor) e un model de bună practică pentru întreaga Uniune Europeană, nu doar pentru România. Faptul că au reușit să mențină economia în picioare, faptul că au reușit să plătească șomajul tehnic, faptul că au reușit să ajute firmele să nu crească șomajul, aceste lucruri ne dau perspectiva de a avea o creștere de 4,9% anul viitor, de unde putem să sperăm că nu vom trece dintr-o criză sanitară într-o criză economică”, a susținut Emil Boc, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Fostul premier a mai spus că PNL nu este un parid populist, ba chiar a ales să-și sacrifice în parte imaginea pentru a fi sigur că economia României nu are de suferit.

„Îi felicit pentru faptul că nu au căzut pradă populismului și nu au acceptat măsuri care ar fi trimis România în decor și ar fi pus-o pe butuci. Au sacrificat un pic din imaginea lor publică și politică, dar au pus și menținut România pe traiectoria corectă. Și v-o spune un om care știe ce înseamnă vremuri de criză și faptul că acest Guvern, la fel cum am făcut și noi în 2010, a alocat bani pentru infrastructură... 
Și în 2010, și în 2011, am fost a doua țară din Uniunea Europeană ca procent din PIB alocate investițiilor. La fel este România acum și pentru asta eu cred că proiectul este realist și că Guvernul face e trebuie pentru România, chiar dacă nu pentru componenta strict politică. PNL nu a fost și nu este un partid populist și pentru asta, repet, trebuie apreciat în aceste vremuri de criză, pentru că își asumă soarta României și nu soarta voturilor în primul rând”
, a mai declarat Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, pentru B1 TV.

 L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Ludovic Orban, optimist în privința evoluției economice a României

 

Pe 8 noiembrie, premierul Ludovic Orban a declarat, pentru B1 TV, că România e singura țară din Uniunea Europeană care a crescut investițiile publice în vreme de criză economică. El a mai spus că firmele românești au avut mai puțin de suferit de pe urma crizei COVID-19, grație măsurilor luate de Guvern.

Orban a ținut apoi să sublinieze că, în ciuda perioadei de criză economică, în România au crescut numărul angajaților, investițiile, producția industrială și salariul mediu net, fapt ce a determinat și o creștere a consumului.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   masuri economice,   criza economica,   PNL,   Guvernul Orban