Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Boc: Cearta politică nu îi încălzește pe cei care așteaptă de la noi să știe ce se întâmplă cu copiii lor în 14 septembrie. Să ieșim din extremismul în care opoziția propune populism, iar puterea se opune că nu are (VIDEO)

Emil Boc: Cearta politică nu îi încălzește pe cei care așteaptă de la noi să știe ce se întâmplă cu copiii lor în 14 septembrie. Să ieșim din extremismul în care opoziția propune populism, iar puterea se opune că nu are (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Sep 2020, 16:44
Emil Boc: Cearta politică nu îi încălzește pe cei care așteaptă de la noi să știe ce se întâmplă cu copiii lor în 14 septembrie. Să ieșim din extremismul în care opoziția propune populism, iar puterea se opune că nu are (VIDEO) Foto: Emil Boc / Facebook Politică

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a vorbit despre debutul noului an școlar în contextul epidemiei de COVID-19 din țară, miercuri, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu. Edilul a făcut apel la soluții pragmatice și, deși e „de acord că necesarul pentru învățământ e încă departe de a fi atins, inclusiv din punct de vedere salarial”, a cerut ieșirea „din extremismul acesta” în care „opoziția propune populism”, iar „puterea se opune că nu are”. „Fără a plasa responsabilitatea pe umerii administrațiilor locale, cred că aici, o spun și în calitate de primar, nu poți să stai cu mâna în sân până în ceasul al 12-lea și să aștepți ca Guvernul să îți rezolve toate problemele de la tine de acasă”, a subliniat fostul premier.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Emil Boc, despre debutul noului an școlar, în direct pe B1 TV


 

„Întotdeauna eu aș căuta soluții în primul rând, după aia vinovații – e treaba autorităților statului să o facă. Pentru că, până la urmă, oamenii așteaptă de la noi responsabilitate și soluții. Cearta politică nu îi încălzește nici pe cei care așteaptă de la noi să știe ce se întâmplă cu copiii lor în 14 septembrie, nici cu cei de la creșe, de la grădinițe, sau profesorii, care, de asemenea, trebuie să vină la școală. Atunci, fără a plasa responsabilitatea pe umerii administrațiilor locale, cred că aici, o spun și în calitate de primar, nu poți să stai cu mâna în sân până în ceasul al 12-lea și să aștepți ca Guvernul să îți rezolve toate problemele de la tine de acasă. Acum, Guvernul ne-a creat un cadru foarte clar de recuperare a banilor europeni pentru tot ce înseamnă tablete, camere video, căști, inclusiv măștile de protecție pentru asigurarea siguranței elementare în școală”, a declarat Emil Boc.
 

Ce a mai declarat primarul din Cluj-Napoca, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu


 

Întrebat ce crede despre propunerea PSD de a se da 2.000 de lei net lunar cadrelor didactice pe perioada pandemiei, primarul Emil Boc a răspuns:Eu vă spun foarte direct două lucruri. Orice propunere – și aici cred că nimeni nu poate să conteste – legislativă trebuie să aibă asigurată susținerea financiară. Este o chestiune constituțională, ca atunci când faci o propunere să indici și resursa financiară pentru finanțarea respectivului obiectiv. Din această perspectivă, și eu sunt de acord că necesarul pentru învățământ încă e departe de a fi atins, inclusiv din punct de vedere salarial. Trebuie însă văzut, pragmatic, pentru că oamenii nu mai pot fi mințiți și nu așteaptă să li se vândă lucruri care nu pot fi realizate, cât se poate realiza, atât trebuie să se facă. Atunci trebuie să te uiți în buget, dacă există prevedere bugetară, dacă ministrul Finanțelor poate confirma existența unei asemenea resurse sau dacă din fonduri europene este posibil acest lucru. Pentru că vă amintiți, în perioada stării de urgență, am reușit să aducem fonduri europene pentru a compensa o parte din salariile acordate medicilor, acest spor de 500 de euro. Trebuie văzut aici care este sursa de finanțare și ar trebui să ieșim din extremismul acesta opoziția propune populism, puterea se opune că nu are. Haideți să ne uităm la fondul problemei”.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc