Emil Boc: E inacceptabil ca aceia care pot munci să stea cu mâna întinsă / Părinții care nu își trimit copiii la școală să nu aștepte la ajutor de la stat

Emil Boc: E inacceptabil ca aceia care pot munci să stea cu mâna întinsă / Părinții care nu își trimit copiii la școală să nu aștepte la ajutor de la stat
Foto: Inquam Photos / George Calin

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, nu mai vrea să acorde ajutoare sociale persoanelor care pot munci și a anunțat că va condiționa asistența socială de trimiterea la școală a copiilor, informează monitorulcj.ro.

”Nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă, toți cei care au două mâini și pot să muncească trebuie să aibă cadrul ca ei să-și poată câștiga cele necesare traiului, să poată trăi alături de familiile lor. Nu accept ca cei care pot munci să stea cu mâna întinsă! Este inacceptabil ca cei care sunt sănătoși, au două mâini și pot munci să stea și să aștepte cu mâna întinsă de la stat, nu este normal! Însă, pentru cei care nu pot munci, din diverse cauze, dizabilități, accidente temporare, probleme de sănătate, acolo trebuie să ne arătăm solidaritatea. Trebuie să-i ajutăm să iasă din starea asta, dar stabilind regulile foarte clar!”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.

Boc a insistat că părinții care nu-și trimit copiii la școală să nu se aștepte la ajutoare sociale: ”Am vorbit și despre situația rromilor într-o ședință de Consiliu Local. Avem nevoie de politici sociale noi, […] dar soluția o reprezintă educația. Cei care nu își trimit copiii la școală, să nu aștepte ajutor de la stat! Integrarea este soluția! […] Avem politici sociale să-i ajutăm pe oameni să iasă din această stare. Dar pe termen mediu și lung nu se poate ieși decât prin educație, trebuie să aibă măcar o școală elementară, să termine o meserie ca să se poată integra. Nimeni nu mai beneficiază de la ajutor de la stat dacă nu asigură menținerea copilului în sistemul educațional, este fundamental! Orice an petrecut în educație îți mărește șansele de venit cu 10%”.

Urmăriți B1TV.ro și pe