Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Boc: Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație. Trebuie să fim conștienți că învățământul hibrid nu va mai fi scos din viața noastră

Emil Boc: Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație. Trebuie să fim conștienți că învățământul hibrid nu va mai fi scos din viața noastră

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Sep 2020, 21:09
Emil Boc: Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație. Trebuie să fim conștienți că învățământul hibrid nu va mai fi scos din viața noastră Foto: Emil Boc / Facebook Politică

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, este de părere că dacă Legea educației naționale pe care a promovat-o guvernul său nu ar fi suferit „acele aproape 300 de modificări” și ar fi rămas coerentă, „România arăta altfel din punct de vedere educațional”. Totuși, el a subliniat că trecutul e trecut, însă putem influența prezentul și viitorul. În direct pe B1 TV, joi seară, fostul premier a mărturisit că este „un susținător fără echivoc – evident, în condiții de siguranță – a continuării procesului educațional”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație, a subliniat Emil Boc


 

El a explicat că Legea educației naționale, nu a fost produsul „unei voințe individuale sau nici de partid”, ci a fost promovată pe „pe baza unui raport al experților”.

„A fost rezultatul muncii unor oameni care s-au dedicat domeniului educațional și care dacă ar fi rămas coerentă cu siguranță, astăzi, România arăta altfel din punct de vedere educațional, dar atât a putut România și atât putem astăzi. Cum se spune prin popor, mortul de la groapă nu se întoarce. Eu vorbesc de faptul că ce e trecut, e trecut, nu mai putem schimba, putem însă influența prezentul și viitorul. Prezentul este cel care stă la îndemâna noastră, acum, autorități naționale, județene și locale, pentru ca educația să meargă mai departe. Nu putem concepe ca generația Covid să fie lipsită de educație. Eu sunt un susținător fără echivoc – evident, în condiții de siguranță – a continuării procesului educațional”, a declarat Emil Boc.
 

Trebuie să fim conștienți că învățământul hibrid nu va mai fi scos din viața noastră, susține fostul premier


 

Întrebat de Alexandru Rotaru dacă a citit normele de siguranță sanitară elaborate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației pentru debutul noului an școlar, primarul Emil Boc a răspuns: „Da, le-am citit, le am și în față aici – vedeți, și eu sunt cu ele pe masă, ca primar sunt obligat să le studiez. Pot să vă spun, până la urmă sunt câteva chestiuni esențiale care se repetă în fiecare. În primul rând, în materie de siguranță, dezinfectant și spălat pe mâini trebuie să fie o regulă fundamentală. Purtatul măștii, regulă fundamentală, de bun simț, și la școală, și în afara școlii, și păstrarea distanței fizice de un metru, pe care trebuie să o discutăm de la caz, la caz de a vedea la fiecare școală ce trebuie să facem ca acest lucru să se respecte. În al doilea rând, trebuie să fim conștienți că învățământul online nu va mai fi scos din viața noastră, învățământul hibrid, cum se numește acum, și de aceea pregătirea pentru această formă de învățământ trebuia să fi început nu ieri, nu alaltăieri, ci cu mult timp în urmă”.

„Eu cred că dacă aceste lucruri elementare le citim și pornim de la aceste principii. Ce trebuie să avem în grijă în primul rând, să împiedicăm răspândirea virusului. Păi, dacă purtăm mască, ne spălăm pe mâini și păstrăm o distanță, am făcut cel mai important lucru posibil pentru fiecare copil, pentru fiecare părinte, pentru fiecare bunic, pentru fiecare român. Aceste lucruri sunt elementare. De acolo, încolo, evident, dacă apare un caz de COVID-19 într-o școală, 14 zile, e clar, toată clasa respectivă stă cu învățământul online, acasă”, a adăugat Emil Boc.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc