Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Boc: Practicile Guvernului Năstase revin. Ponta terfeleşte justiţia ca un nabab dintr-o ţară bananieră

Emil Boc: Practicile Guvernului Năstase revin. Ponta terfeleşte justiţia ca un nabab dintr-o ţară bananieră

Un articol de: - 03 Oct 2013, 14:20
Emil Boc: Practicile Guvernului Năstase revin. Ponta terfeleşte justiţia ca un nabab dintr-o ţară bananieră Foto: qmagazine.ro Politică

Fostul premier Emil Boc spune că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, "realizează cel mai violent atac" la adresa justiţiei de la Adrian Năstase încoace".

Ponta se comportă "ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia", a declarat Boc, potrivit Mediafax.

"Victor Ponta realizează cel mai violent atac la adresa justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase încoace. Numai pe vremea lui Năstase, ministrul Justiţiei, Rodica Stănoiu, dădea directive judecătorilor şi procurorilor cum să se comporte şi cum să facă dosare. Numai pe vremea aceea independenţa justiţiei era o cârpă de şters pe jos. Constat, acum, cu mare îngrijorare, că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justiţiei. Actualul premier se comportă ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia", a spus Boc.

Fostul premier spune că independenţa justiţiei este un bun câştigat de România şi niciun premier nu are dreptul să îşi bată joc de ţară şi să compromită "şansele României de aderare la spaţiul Schengen şi de ridicare a MCV".

"Victor Ponta trebuie să ştie că fiecare atac la adresa justiţiei este un atac la fiecare român, prin diminuarea şanselor noastre de a fi o ţară egală în UE cu celelalte ţări, inclusiv sub aspectul justiţiei şi al eliminării MCV. Orice declaraţie de aceste fel, pune piedici serioase aderării României la spaţiul Schengen, un club select al democraţiilor europene, unde nu sunt acceptate declaraţii de genul celor făcute de Ponta şi intervenţii violente în justiţie din partea politicienilor. Dacă Victor Ponta nu a înţeles, încă, acest lucru, înseamnă că nu a înţeles nimic din politică şi nu serveşte interesele României", a subliniat Boc.


Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Victor Ponta