Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Boc: Recensământul cerut de Guvern este inutil. Listele electorale de la referendum sunt cele care contează pentru prezidențiale

Emil Boc: Recensământul cerut de Guvern este inutil. Listele electorale de la referendum sunt cele care contează pentru prezidențiale

Un articol de: - 05 Aug 2012, 22:20
Emil Boc: Recensământul cerut de Guvern este inutil. Listele electorale de la referendum sunt cele care contează pentru prezidențiale Foto: guv.ro Politică

Primarul Clujului și fostul premier Emil Boc a declarat, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiiunii ”Ultimul cuvânt”  de pe B1TV, că reactualizarea listelor electorale cerută de actualul Guvern este ineficientă acum, mai ales că listele de la referendum sunt cele care vor fi luate în considerare pentru alegerile prezidențiale.

Acest mini-recensământ este perfect inutil pentru Cluj-Napoca. Potrivit legii, în 5 zile de la datea anunțării referendumului, am procedat la actualizarea listelor. Au fost eliminați din listele permanente  decedații, cei care au fost mutați, cei care au pierdut cetățenia române” a explicat Emil Boc.

Emil Boc a precizat că actualizarea listelor s-a făcut pentru referendumul din 29 iulie și că s-au înregistrat cu 1000 și ceva  de persoane mai puțin decât la alegerile locale.

Listele avute în vedere la referendum sunt cele avute în vedere pentru alegerea președintelui” a mai subliniat Boc. ”Nu putem utiliza listele electorale permanente de la alegerile pentru parlament pentru că acolo e vorba de colegii electorale, unde votează numai omul din colegiu; nu votează și cel din străinătate, el votează pentru senatorii din diaspora.”

Boc a mai precizat că este incorectă excluderea de pe liste a circa 2 milioane de români din dispora și că se face confuzie cu modificările aduse prin introducerea votului uninominal, care a avut loc pentru alegerile parlamentare.

Emil Boc, despre recensământul cerut de Guvern
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   alegeri prezidentiale,   referendum