Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emil Constantinescu, operat la Spitalul Carol Davila din Capitală. Fostul președinte și-a fracturat clavicula și glezna, după ce a alunecat pe o suprafață spălată cu detergent

Emil Constantinescu, operat la Spitalul Carol Davila din Capitală. Fostul președinte și-a fracturat clavicula și glezna, după ce a alunecat pe o suprafață spălată cu detergent

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Iul 2020, 15:06
Emil Constantinescu, operat la Spitalul Carol Davila din Capitală. Fostul președinte și-a fracturat clavicula și glezna, după ce a alunecat pe o suprafață spălată cu detergent foto: Facebook Politică

Fostul președinte Emil Constantinescu a fost operat la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, în condițiile în care săptămâna trecută aluneca pe o suprafață spălată cu detergent și suferea un accident casnic, fracturându-și clavicula și glezna.
 

Emil Constantinescu, operat la Spitalul Carol Davila din Capitală. Fostul președinte și-a fracturat clavicula și glezna


 

Emil Constantinescu își continuă recuperarea medicală la reședință, pentru o perioadă de o lună și jumătate, și transmite toată aprecierea sa şi cele mai călduroase mulţumiri echipei de medici, asistente şi infirmiere din Secţia Ortopedie, condusă de doctorul Marius Stănescu. Mulţumiri doamnei prof. dr. Mariana Jinga, director medical al spitalului şi şef al Clinicii de Medicină Internă. Tototdată, el a mulțumit Serviciului de Protecție și Pază pentru spijinul acordat, potrivit consilierei Alina Stan citate de Agerpres.
 

Emil Constatinescu și Institutul Levantului reveneau recent în atenția publică


 

Emil Constantinescu, care ajungea de urgență la spital și în finalul anului trecut, a revenit în atenția publică în martie, când președintele Klaus Iohannis reclama la Curtea Constituțională a României legea de aprobare a ordonanței prin care guvernul Dăncilă a modificat statutul pe care îl are Institutul Levantului, instituție condusă de al doilea șef de stat român din postdecembrism.

„Sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 117/2017 privind înființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului’, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Actualul președinte, Klaus Iohannis, consideră că această lege contravine unor norme constituționale, iar unul dintre motive este că nu se justifică urgența adoptării unui astfel de act normativ prin OUG.

„În cazul de față motivele enunțate de inițiatorii actului normativ nu sunt de natură să justifice o situație extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată sau realizată pe calea procedurii obișnuite de legiferare”, se arată în același comunicat.

De asemenea, Klaus Iohannis mai arată că, având în vedere aceste considerente, Legea de aprobare a OUG nr. 66/2019 a fost adoptată cu încălcarea art. 117 alin. (3) din Constituție, fiind neconstituțională în ansamblul său.

Potrivit art. 75 alin. (1) din Constituție, „se supun spre dezbatere și adoptare Camerei Deputaților, ca primă Cameră sesizată proiectele legilor organice prevăzute la art. 117 alin. (3) din Constituție. Așadar, în situația înființării unei autorități administrative autonome, Camera Deputaților este Cameră de reflecție, iar Senatul este Camera decizională’, potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială.

Institutul Levantului era înființat în anul 2017 de către fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, la propunerea lui Emil Constantinescu. În 19 septembrie 2019, guvernul Dăncilă modifica, printr-o ordonanță de urgență, legea de funcționare a organismului, care stipula că Institutul Levantului devine „instituție publică de specialitate, autonomă, de interes național, cu personalitate juridică”. Parlamentului i-a transmis președintelui legea spre promulgare în martie 2020.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Emil Constantinescu