Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Anunț BOMBĂ al autorităților: Nu mai sunt BANI DE PENSII! Până când se mai fac plățile

Anunț BOMBĂ al autorităților: Nu mai sunt BANI DE PENSII! Până când se mai fac plățile

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 08:49
Anunț BOMBĂ al autorităților: Nu mai sunt BANI DE PENSII! Până când se mai fac plățile Politică

Deputatul brăilean Emilia Meiroşu susţine că nu mai sunt bani de pensii şi că cele două partide ale coaliţiei de guvernare, PSD-ALDE, încearcă să-i păcălească pe pensionari printr-o nouă amânare a momentului în care pensiile vor fi mărite.

“Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, declară deputatul Pro România Emilia Meiroşu, într-un comunicat de presă.

“Cetăţenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creşteri de preţuri. Deja se vorbeşte despre o creştere cu 30% la produsele de bază în decembrie 2018, comparativ cu anul trecut! În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Aşadar, legea pensiilor este o minciună, praf în ochii pensionarilor!”, a punctat deputatul, potrivit obiectivbr.ro.

Emilia Meiroşu propune şi o soluţie pentru majorarea veniturilor pensionarilor: suspendarea pentru 1 an a subvenţiei primite de partide şi utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor.

PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL - 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puţin de 300.000 de pensii minime ar fi putut fi acordate din această sumă”, a argumentat Meiroşu.
 

Citeşte mai multe despre:   Emilia Meirosu,   Pro Romania,   PSD,   ALDE