Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Emilia Șercan: Votul Senatului pentru desființarea academiei lui Gabriel Oprea este un semnal pe care Liviu Dragnea i l-a dat lui George Maior (VIDEO)

Emilia Șercan: Votul Senatului pentru desființarea academiei lui Gabriel Oprea este un semnal pe care Liviu Dragnea i l-a dat lui George Maior (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 23:46
Emilia Șercan: Votul Senatului pentru desființarea academiei lui Gabriel Oprea este un semnal pe care Liviu Dragnea i l-a dat lui George Maior (VIDEO) Politică

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă de abrogare a legii privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, academie înființată de Gabriel Oprea. Jurnalista de investigație Emilia Șercan susține că acest vot este un semnal pe care Liviu Dragnea i l-a dat lui George Maior

”Votul aproape cvasiunanim dat ieri în Senat, și ce a surprins mai ales a fost votul PSD și ALDE, e un semnal foarte puternic pe care Dragnea i-l dă lui Maior după declarațiile pe care Maior le-a făcut la Comisia de control al SRI. 

Această academie a fost înființată de Oprea la dorința specială a lui Maior, care și-a dorit ca în momentul în care nu va mai fi director SRI să aibă o funcție onorantă, de președinte al unei academii. Academia a fost înființată, dar a apărut scandalul că aceasta cheltuie bani importanți din buget, iar în ea sunt agronomiști, specialiști în chimie, politehniști, deci nimeni care să aibă legătură cu zona științifică a securității naționale.

Surpriza vine în Parlament, când PSD, prin votul majoritar pe care îl are, decide în Senat desființarea academiei. Votul de ieri e un semnal pe care Dragnea îl transmite”, a declarat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Aceasta a spus că dacă în Camera Deputaților votul de luni va fi răsturnat, adică deputații vor vota împotriva desființării academiei, atunci ”eu voi ajunge la concluzia că în subteranele statului s-au purtat negocieri care au dus la salvarea academiei”.

Jurnalista a mai punctat că această instituție nu trebuie să existe, deoarece acolo nu sunt oameni de anvergură științifică. 
 

Citeşte mai multe despre:   Emilia Sercan,   Liviu Dragnea,   George Maior,   Gabriel Oprea