Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Este tiranie parlamentară! Raluca Prună, despre dezincriminarea conflictului de interese pentru aleși

Este tiranie parlamentară! Raluca Prună, despre dezincriminarea conflictului de interese pentru aleși

Un articol de: - 22 Iun 2016, 21:36
Este tiranie parlamentară! Raluca Prună, despre dezincriminarea conflictului de interese pentru aleși foto: revista22.ro Politică

Ministrul Justiției Raluca Prună a vorbit despre votul pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentari, cu mențiunea că reprezentantul Executivului nu a avut cuvântul în Parlament pentru a-și exprima opinia, totul într-un mesaj de pe pagina sa oficială de Facebook.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuții de text. Astfel de discuții, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înțeleg prin restaurație. Exact asta. Mai înțeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, răspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetății", a scris Prună.

"Regret că din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonanțe pe perioadă vacanței parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probațiune. Asta în contextul în care acest statut e o restanța din 2013, există la nivel declarativ consens politic pentru îmbunătățirea situației din penitenciare și pentru consolidarea probațiunii că soluție, iar România riscă din 2012 o hotatare pilot a CEDO care constă printre altele în acordarea de despăgubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual. Ministerul Justiției va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să știe ce au putut și nu au făcut guvernanții ei.
 
Nu regret avalanșă de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne și au lăsat numai restanțe", a adăugat ministrul Justiției.

Raluca Prună, despre dezincriminarea conflictului de interese pentru aleși

Citeşte mai multe despre:   raluca pruna,   conflict de interese