Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Nicolăescu: PNL nu exclude varianta unui candidat nou, din afara partidului, la Primăria Capitalei

Eugen Nicolăescu: PNL nu exclude varianta unui candidat nou, din afara partidului, la Primăria Capitalei

Un articol de: - 07 Sep 2015, 13:13
Eugen Nicolăescu: PNL nu exclude varianta unui candidat nou, din afara partidului, la Primăria Capitalei Foto: rfi.ro Politică

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că PNL nu exclude susținerea unui candidat nou, din afara partidului, pentru Primăria Capitalei.

Cu toate acestea, Nicolăescu spune că viitorul candidat, care ar fi susținut de PNL, trebuie totuși să aibă şi un profil liberal, "să nu fie un autoritar, un comunist".

"Noi în această toamnă ne-am propus să definitivăm toate candidaturile pentru toate autorităţile locale din toată ţara. În consecinţă, probabil că în foarte scurt timp vom declanşa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este percepţia populaţiei pe anumite persoane pe care dorim să le lansăm în campaniile electorale şi probabil la sfârşitul toamnei o să ştim care sunt cei mai potriviţi candidaţi, care răspund aşteptărilor populaţiei, care trec prin nişte criterii pe care noi ni le-am stabilit şi unele dintre ele sunt criterii de integritate. Viaţa ne demonstrează că aceste criterii de integritate sunt importante", a spus Nicolăescu la RFI.

Acesta a precizat că PNL va anunța, cel mai probabil la sfârşitul toamnei, candidatul la Primăria Capitalei, spunând "că totuşi este nevoie ca un candidat nou - poate fi şi un candidat nou, nu? nu ştim în clipa de faţă - are nevoie totuşi de un anume timp până să fie cunoscut de populaţie şi mai departe să poată să trezească interes şi evident să transforme interesul în intenţie de vot".

Liderul deputaţilor PNL este de părere că partidul nu trebuie să excludă nicio variantă, explicând că este necesar să ofere o candidatură care să reprezinte dorințele bucureștenilor.

"Eu cred că noi nu trebuie să excludem nimic aprioric, eu cred că trebuie să oferim bucureştenilor o candidatură care să reprezinte năzuinţele cetăţenilor care locuiesc în Bucureşti, un candidat care să vină cu o viziune, care să vină cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucureştiul într-o Capitală europeană", a spus acesta.

 Întrebat ce anume ar însemna un "candidat nou", liderul deputaţilor PNL a explicat: "Probabil, aşa cum şi dvs. încercaţi să-mi sugeraţi că ar putea fi cineva din afara partidului şi poate fi o persoană care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodată în administraţia publică centrală sau locală, care n-a avut funcţii publice, care nu a beneficiat de demnităţi şi este un om care din punctul nostru de vedere şi al bucureştenilor, pentru că el va fi testat, evident, prin sondare, poate să îndeplinească toate aceste criterii şi poate fi până la urmă acel primar de care Bucureştiul are nevoie.

În acelaşi timp candidatul care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanţia că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din Bucureşti altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureştiul, un oraş modern"
, a mai spus acesta.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Nicolaescu,   PNL,   candidat,   Primaria Municipiului Bucuresti