Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Nicolăescu: Votăm împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Nu participăm la mascarada pe care PSD dorește să o facă

Eugen Nicolăescu: Votăm împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Nu participăm la mascarada pe care PSD dorește să o facă

Un articol de: - 06 Oct 2015, 13:12
Eugen Nicolăescu: Votăm împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Nu participăm la mascarada pe care PSD dorește să o facă Foto: psnews.ro Politică

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a declarat că liberalii vor vota împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, iar dacă totuși va trece, PNL îl va contesta la Curtea Constituțională, informează Agerpres.

"Votăm împotriva acestui proiect de lege din toate considerentele cunoscute. În primul rând pentru că este un proiect de lege imoral în acest moment. Este un proiect de lege care are și o serie de conotații neconstituționale și în situația în care va fi adoptat de către majoritatea PSD îl vom contesta la Curtea Constituțională. Decizia noastră politică este să solicităm vot prin apel nominal astfel încât să se cunoască exact cine votează pentru o lege pe care noi am numit-o a rușinii, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu se va accepta votul prin apel nominal, parlamentarii PNL vor părăsi sala de ședințe la vot", a declarat Nicolăescu.

Acesta a mai precizat că liberalii au luat această decizie pentru că nu doresc să fie complici la "această mascaradă".

"Indiferent că noi ne opunem sau nu, majoritatea pesedistă își va trece legea. De aceea, noi am luat această decizie foarte clară — să nu participăm la mascarada pe care PSD dorește să o facă și iarăși să spună că opoziția a fost în sală și că e complice. Nu vrem să fim complici, să fie apele foarte clar despărțite", a adăugat Eugen Nicolăescu.

Abordarea acestui subiect de către președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este "doar pentru a obține voturi bune pentru el și pentru viitorul congres al PSD", a adăugat Nicolăescu.

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi discutat marți în plen, după ce săptămâna trecută a primit avizul pozitiv al Comisiei de Statut. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   pensii speciale,   Eugen Nicolaescu,   Parlamentul Romaniei,   PNL,   PSD