Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică După ce ne-a îndatorat (iar), ministrul Teodorovici are bani de dat: Există şanse ca salariul minim pe economie să crească înainte de 1 ianuarie 2019

După ce ne-a îndatorat (iar), ministrul Teodorovici are bani de dat: Există şanse ca salariul minim pe economie să crească înainte de 1 ianuarie 2019

Un articol de: B1.ro - 09 Oct 2018, 22:47
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea Politică

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2.050 lei înainte de 1 ianuarie 2019, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Cel târziu de la 1 ianuarie 2019 (va creşte salariul minim pe economie). Discutăm la Finanţe. La Ministerul de Finanţe eşti obligat să faci o analiză pe fiecare posibilitate. Analizăm absolut tot. Şi un astfel de scenariu. O să discutăm în Guvern. Sunt şanse. Este o decizie care se va lua în urma unei analize pe care Ministerul de Finanţe o face, o discutăm în Guvern", a spus Teodorovici, la TVR, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă sunt şanse ca salariul minim să crească la 2.050 lei la final de an, Teodorovici a răspuns: "Da. Am spus cel târziu (la 1 ianuarie 2019). Dacă am spus cel târziu, e implicit că poate fi mai devreme. Când mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face această analiză la Finanţe".

Ministrul a precizat că vor şti exact de unde vor veni banii după rectificarea pe care Guvernul intenţionează să o facă în noiembrie.

Ministerul Finanțelor a atras în 4 octombrie, de pe piețele financiare internaționale, 1,75 miliarde euro printr-o emisiune de euroobligațiuni  în două serii. Dobânzile sunt mai mari decât cele de anul trecut, semn că credibilitatea României pe piețele financiare este în scădere.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Ministerul Finantelor