Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Teodorovici, despre Marcel Boloș: A fost numit secretar de stat în guvernul tehnocrat, deși are probleme cu ANI (VIDEO)

Eugen Teodorovici, despre Marcel Boloș: A fost numit secretar de stat în guvernul tehnocrat, deși are probleme cu ANI (VIDEO)

Un articol de: - 04 Iul 2016, 11:17
foto:adevarul.ro Politică

Fostul ministru al Transporturilor, senatorul Eugen Teodorovici a vorbit despre situația dezastruoasă de la fostul său minister, dar și despre cum a încercat guvernul Ponta să plătească din bani europeni facturile pentru Ministerul Transporturilor și Compania de Drumuri, totul într-un interviu pentru dcnews.ro.

Niciun proiect de la Transporturi nu respectă regulile de achiziție publică

”Există această posibilitate, de care a beneficiat și Polonia: chiar dacă nu au fost proiecte europene, să poți înlocui banii de la buget cu fondurile europene. Desigur, trebuie să respecte toate regulile de achiziție, de mediu...sunt aceleași reguli, și pentru proiectele europene și pentru cele naționale. Așa că am cerut Transporturilor: dați-ne proiectele pe care le aveți în derulare și noi le finanțăm. Nu au fost în stare să dea un proiect care să fi respectat regulile de achiziți publice, de aviz de mediu etc. Niciun proiect nu era în regulă”, a explicat Teodorovici pentru DCNews.

Comisie de anchetă pentru 5 miliarde de euro.

Senatorul Teodorovici a cerut în Parlament, formarea unei comisii de verificare a modului în care s-au utilizat banii europeni pe primul ciclu fianciar, de către fiecare ministru în parte. ”Dacă a primit o solicitare și nu i-a dat curs, sau a întârziat-o în mod voit, să răspundă. Acesta e un abuz în serviciu. Și cele 5 miliarde de euro cel puțin care se vor pierdute de România pe ciclul financiar 2007-2013 trebuie să fie clar identificate cui i se vor imputa, pentru că trebuie imputate, altfel situația se va repeta", a adăugat senatorul.

Promovat secretar de stat de Cioloș, după dezastrul fondurilor europene

"Sunt probleme cu sistemul acela bolnav de la Ministerul Transporturilor, cât și în Compania de drumuri", a spus Eugen Teodorovici.

"În 2013 am încercat să relocăm niște bani de la Transporturi și mediu, pentru că acolo nu se cheltuiau banii, anticipam pierderi pe acele două domenii. Avem documente, înregistrări audio, în care acest domn - Boloș-  s-a opus cu vehemență în a lua bani de la Tansporturi pentru a-i muta către școli, către sănătate, spunând că el va cheltui banii. Păi, acum dacă tu ai spus că vei cheltui banii și te-ai opus acestei decizii, nu ar trebui să și răspunzi? De ce România a pierdut miliarde de euro pe Transporturi în loc să le ducem pentru oameni, unde erau proiecte - spitale, școli. Iar Boloș a fost numit secretar de stat în guvernul tehnocrat, deși are probleme cu ANI", a continuat fostul ministru al Transporturilor.

Eugen Teodorovici, despre Marcel Boloș: A fost numit secretar de stat în guvernul tehnocrat, deși are probleme cu ANI

Citeşte mai multe despre:   ministru,   transporturi,   Eugen Teodorovici
 
Loading...