Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Teodorovici, detalii de ultim moment despre PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru POLIŢIŞTI. Reacţia Sindicatului Poliţiştilor

Eugen Teodorovici, detalii de ultim moment despre PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru POLIŢIŞTI. Reacţia Sindicatului Poliţiştilor

Un articol de: - 06 Mar 2018, 16:09
Politică

Anunţul de luni al ministrului de Interne, Carmen Dan, care a declarat că este necesară introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare pentru poliţiştii care desfăşoară activităţi deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, generează dezbateri aprinse. 

Marţi, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că plata orelor suplimentare pentru angajaţii Ministerului de Interne are un impact bugetar de circa 200 de milioane de lei, care este însă sustenabil. 
"Ore suplimentare pentru colegii de la Interne, da, am fost de acord cu o astfel de propunere. Este un impact sustenabil. Se poate suporta la nivelul bugetului de stat. Impactul este undeva la 200 milioane lei", a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susţine că plata orelor suplimentare ar aduce ”sume insignifiante” angajaţilor din minister.
Sindicaliştii au mai anunţat că, dacă până în 15 martie dialogul cu reprezentanţii Guvernului nu va da rezultatele scontate, vor declanşa proteste de amploare pe termen lung.

"Constatăm că revendicările noastre, referitoare la: introducerea poliţiştilor şi a personalul contractual în grila de salarizare din Legea-cadru 153/2017, începând cu luna martie a.c., dotarea logistică precară, deficitul de personal, protecţia fizică şi juridică a poliţiştilor, plata permanenţei de la domiciliu, subfinanţarea MAI, modificarea Statutului poliţistului, modernizarea sediilor de poliţie etc., prezentate, constant, în şedinţele de dialog social şi trimise Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi altor instituţii abilitate sunt, în continuare, neglijate de către factorii decidenţi.
Intenţia MAI de a susţine, cităm: 'introducerea posibilității plății orelor suplimentare' - respectiv un număr de 15 ore/lună, începând cu luna iunie, în cazul în care acestea nu au fost recuperate în termen de 60 de zile -, reprezintă doar o formulă derizorie de abordare a relaţiei cu sindicatele, dat fiind faptul că sumele astfel obţinute ar fi insignifiante, iar revendicările noastre vizează o paletă mult mai complexă de probleme, care-i afectează pe toţi angajaţii MAI şi nu doar pe cei ce efectuează ore suplimentare", se arată într-un comunicat al SNPPC, publicat marţi pe site-ul sindicatului.

Carmen Dan a precizat luni că, în baza discuţiilor purtate, s-a desprins concluzia ca pentru munca suplimentară derulată în timpul săptămânii şi care nu va putea fi compensată cu timp liber corespunzător în următoarele 60 de zile de la prestarea acesteia să se asigure plata orelor suplimentare. 

Dacă va fi aprobat, mecanismul de plată ar urma să funcționeze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare vor fi plătite în luna iunie.
 

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   Eugen Teodorovici