Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul ''Discotecă'' Teodorovici, ieșire necontrolată în fața ziariștilor europeni: A trimis ONG-urile în paradisurile fiscale cu un ''bilet dus'' să vadă cu ochii lor situația (VIDEO)

Ministrul ''Discotecă'' Teodorovici, ieșire necontrolată în fața ziariștilor europeni: A trimis ONG-urile în paradisurile fiscale cu un ''bilet dus'' să vadă cu ochii lor situația (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Mai 2019, 11:58
Ministrul ''Discotecă'' Teodorovici, ieșire necontrolată în fața ziariștilor europeni: A trimis ONG-urile în paradisurile fiscale cu un ''bilet dus'' să vadă cu ochii lor situația (VIDEO) Foto: Captură Video Politică

Consiliul ECOFIN, condus de România în calitate de președinție rotativă UE, a decis, vineri, să elimine trei țări considerate paradisuri fiscale de pe lista neagră a UE. Întrebat de ce s-a întâmplat acest lucru, în loc să prezinte argumentele Consiliului UE, Eugen Teodorovici spus că le transmite ONG-urilor nemulțumite să își ia ”un bilet doar dus spre Dominica”.

Ministrul român al Finanțelor a dat acest răspuns în calitate de președinte al Consiliului ECOFIN, chiar de față cu Gunther Oettinger, comisarul european pentru buget, informează G4Media.

”Domnule ministru, am o întrebare despre paradisurile fiscale. Există voci în Parlamentul European și în comunitatea ONG care nu găsesc foarte credibil procesul (de eliminare a unor țări de pe lista neagră a UE – n.red). La câteva minute după comunicatul prin care era anunțat că trei paradisuri fiscale au fost scoase de pe listă, am primit un comunicat de la un ONG proeminent care critica procesul. Ce puteți face pentru a face procesul mai credibil pentru populație?”, a întrebat un jurnalist.

Cum a răspuns Eugen Teodorovici: ”Un bilet dus spre Dominica pentru aceste ONG, e un mesaj foarte simplu. E foarte simplu, credeți-mă. Doar ca să vadă cu ochii lor ce se întâmplă acolo și motivul pentru care am scos de pe listă Aruba, Bermuda, Barbados. Va urma probabil și Dominica. Aceasta e abordarea cea mai potrivită, să vedeți cu ochii voștri și să încercați să transmiteți mesajul corect către populație”.

Întrebarea și răspunsul de la minutul 26: 

Ministrul ''Discotecă'' Teodorovici, ieșire necontrolată în fața ziariștilor europeni: A trimis ONG-urile în paradisurile fiscale cu un ''bilet dus'' să vadă cu ochii lor situația

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   ecofin,   UE