Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Teodorovici se plânge de administrația supradimensionată, dar fosta sa cumnată a fost numită recent director chiar în Ministerul Finanțelor. ''Nu înțeleg care e întrebarea pentru mine''

Teodorovici se plânge de administrația supradimensionată, dar fosta sa cumnată a fost numită recent director chiar în Ministerul Finanțelor. ''Nu înțeleg care e întrebarea pentru mine''

Un articol de: B1.ro - 02 Noi 2018, 18:51
Teodorovici se plânge de administrația supradimensionată, dar fosta sa cumnată a fost numită recent director chiar în Ministerul Finanțelor. ''Nu înțeleg care e întrebarea pentru mine'' Politică

Chiar în timp ce Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se plânge că aparatul bugetar e prea încărcat și ineficient, cumnata sa, Florina Diana Costache, a fost numită fără concurs, ci prin detașare, în funcția de director general adjunct al unei direcții generale din minister, informează HotNews.

"Trebuie să regândim administrația publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcționari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să își regândească schema de organizare. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administrația să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată", a declarat Eugen Teodorovici, pe 20 octombrie.

Chiar vineri, Teodorovici s-a plâns că este dificilă reformarea administrației publice, doarece "sistemul în sine reacţionează", iar când "vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti şi de habarnişti şi de neaveniţi".

În acest timp, exact la ministerul pe care îl conduce a fost adusă prin detașare fosta sa cumnată. Potrivit declarației de avere, semnată pe 25 septembrie 2018, noua funcție pe care o ocupă este de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară. În declarația de avere se precizează că a venit pe această funcție prin detașare. 

Contactat de HotNews, Eugen Teodorovici a evitat să explice ce o recomandă pentru noua funcție: "Cel mai bine vă pot răspunde cei care au propus detașarea". La insistențele jurnalistului, ministrul a răspuns: ”Nu înțeleg care este întrebarea pentru mine". Nu a spus nici cine a propus detașarea.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Ministerul Finantelor,   Florina Diana Costache