Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Teodorovici: Luăm în calcul acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp

Teodorovici: Luăm în calcul acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Mai 2019, 22:34
Teodorovici: Luăm în calcul acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp Foto: Facebook/ Eugen Teodorovici Politică

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Guvernul ia în calcul acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie cel puțin până la finele acestui an. Asta deoarece sistemul informatic al ANAF reprezintă, încă, principalul impediment în dialogul între stat şi contribuabil. În plus, există contribuabili care nu au acces facil la Spaţiul Privat Virtual.

Normele legale în vigoare prevăd că Declaraţia unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019, amintește Agerpres.

”Au fost solicitări justificate, nu multe, pentru depunerea declaraţiei pe format hârtie, pentru a avea o astfel de alternativă cel puţin pentru o perioadă, până când întregul sistem (informativ, n.r.) va fi modernizat. Sunt deja 700.000 persoane contribuabili care au deja acest SPV (Spaţiu privat virtual). La începutul lui 2018, în prima parte a anului, erau undeva la 5%. A crescut foarte mult acest număr. Pe de-o parte este vorba despre sistemul informatic. Pe de altă parte, este şi vorba de accesul anumitor contribuabili la un astfel de mijloc modern de comunicare. Pentru care situaţie, luăm în calcul inclusiv acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp, până când lucrurile se reglează definitiv, cel puţin până la finalul anului”, a declarat Eugen Teodorovici.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Guvern,   PSD,   ANAF