Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Teodorovici: Datele privind creşterea economică accentuează faptul că economia românească este una performantă

Teodorovici: Datele privind creşterea economică accentuează faptul că economia românească este una performantă

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Mai 2019, 21:47
Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici Politică

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a declarat că datele INS privind creşterea economică de 5% în trimestrul I demonstrează că economia românească este una performantă. Cifrele depășesc chiar şi estimarea Comisiei de Prognoză, a remarcat social-democratul.

”Datele INS privind creşterea de 5% în trimestrul I depăşesc chiar şi estimarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, ceea ce este un lucru bun. Prognoza Guvernului prevedea o creştere de 4,5% în primul trimestru şi o creştere de 5,5% pe întreg anul. Aceste date reprezintă un semnal puternic vizavi de faptul că economiei României creşte aşa cum ne-am prognozat şi accentuează faptul că economia românească este una performantă”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Adevărul.

Teodorovici a dojenit apoi instituţiile care înaintează prognoze pesimiste, căci acestea îi afectează pe români: ”Este adevărat că există o diferenţă între ceea ce Guvernul prognozează şi ce estimează diferite structuri internaţionale sau chiar la nivel naţional, precum Fondul Monetar Internaţional, agenţii de rating şi desigur Consiliul Fiscal şi, din păcate, şi la nivelul Preşedinţiei am văzut acelaşi lucru. Această diferenţă este nejustificat de pesimistă şi este o diferenţă care creează un cost pe care fiecare român îl suportă zi de zi. Pot fi mai puţine investiţii şi chiar un cost mai mare pe care România trebuie să îl suporte. Cei care iau în calcul să investească se uită şi la ce prognozează partenerii internaţionali şi sunt descurajaţi. Mă aştept ca aceste organizaţii internaţionale să îşi revizuiască modul de calcul prin care fac aceste estimări mai mereu nejustificate”.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   PSD,   Guvern
 
Loading...