Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Teodorovici, lăsat fără funcție după „o noapte agitată și un exces de CEx”: „O juntă politică a preluat puterea în PSD”

Eugen Teodorovici, lăsat fără funcție după „o noapte agitată și un exces de CEx”: „O juntă politică a preluat puterea în PSD”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Noi 2019, 08:28
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatorul Eugen Teodorovici susţine că „o juntă politică” a preluat puterea în PSD la Comitetul Executiv Național de miercuri seară, când fostul ministru al finanțelor a refuzat să demisioneze din poziția de președinte executiv, dar funcția sa a fost dizolvată când restul conducerii a ales să facă un pas în spate.

„Eu cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume în acest partid, mai ales în acest moment în care am pierdut din nou alegerile prezidențiale. Și, ca de fiecare dată, singura «soluție» a fost înlăturarea imediată a echipei de conducere, conform principiului am pierdut un meci, schimbăm antrenorul ... eventual, punem rezervele pe post de căpitani sau de ce nu, chiar de antrenori.

Alegerea unei noi conduceri a PSD se face legal și statutar și, mai ales, se face de către membrii PSD. Nu doar pentru că așa scrie în statut, ci pentru că așa este firesc să fie. Pentru că o conducere a unui partid trebuie să aibă în primul rând... legitimitate!

Aseară, în PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid. Aceasta ar fi vestea proastă pentru PSD. Vestea bună este că situația poate fi nu doar îndreptată, ci salvată. Ea va fi salvată de către fiecare membru PSD. De către toți membrii PSD. Uniți. Împreună. În echipă. Pentru viitorul acestui partid”, a scris Eugen Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.
Senatorul consideră că președintele PSD trebuie să fie al tuturor membrilor, și nu al unei tabere sau alta. „O noapte agitată și un exces de CEx reprezintă prea puțin ca să îmi schimbe vreodată aceste credințe ale mele”, a mai scris el.
„Să fii președintele executiv al PSD nu înseamnă doar un nume de pus pe cartea de vizită și nu înseamnă doar un loc la masa negocierilor. Să fii președintele partidului înseamnă să fii președintele tuturor membrilor partidului. Parcă asta îi ceream și lui Klaus Iohannis acum doar câteva zile, nu? Să fie președintele tuturor românilor.

O noapte agitată și un exces de CEx reprezintă prea puțin ca să îmi schimbe vreodată aceste credințe ale mele despre ce și cum trebuie să fie un lider al PSD și, cu siguranță, reprezintă mult prea puțin pentru a mă face să uit de angajamentele făcute atât față de membrii și simpatizanții partidului nostru, cât și, mai ales, față de toți românii pentru care culoarea politică nu reprezintă o piedică în a avea așteptări din partea unor oameni politici.

Eu cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume în acest partid, mai ales în acest moment în care am pierdut din nou alegerile prezidențiale. Și, ca de fiecare dată, singura "soluție" a fost înlăturarea imediată a echipei de conducere, conform principiului am pierdut un meci, schimbăm antrenorul ... eventual, punem rezervele pe post de căpitani sau de ce nu, chiar de antrenori”, a mai adăugat Teodorovici.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   PSD
 
Loading...