Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Teodorovici anunţă modernizarea vămilor în timp record. "Tot ce intră în ţară va fi scanat"

Eugen Teodorovici anunţă modernizarea vămilor în timp record. "Tot ce intră în ţară va fi scanat"

Un articol de: - 04 Mai 2018, 17:22
Eugen Teodorovici anunţă modernizarea vămilor în timp record. "Tot ce intră în ţară va fi scanat" Politică

Obiectiv ambiţios al ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici. Acesta anunţă că toate punctele vamale vor fi reabilitate şi modernizate în timp record, astfel încât să nu mai intre în ţară niciun produs fără a fi scanat.
Ministrul îşi propune ca acest lucru să se realizeze nici mai mult, nici mai puţin până la finalul acestui an.

''E un obiectiv foarte ambiţios, dar care se va realiza. Toate punctele vamale din această ţară vor fi modernizate. (...) Până la final de an, cel târziu în 2019, vreau să le vedem reabilitate. (...) Dacă se va schimba legislaţia la nivel naţional, astfel încât zona aceasta de vamă va fi zonă de interes naţional, exact cum e zona de apărare, această zonă a fiscului, a vămii, să aibă acelaşi tratament. Cu alte cuvinte, să pot să cumpăr din piaţă imediat ce servicii sau lucrare am nevoie. Să nu stai luni de zile să cumperi un echipament, să asfaltezi o infrastructură rutieră, să dotezi vameşii cu elementele necesare. Această modificare va trebui să aibă şi avizul CSAT-ului şi deja s-a vorbit. Este o abordare corectă, de toţi acceptată'', a declarat, vineri, la Suceava, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres. 

Oficialul a ţinut să sublinieze că tot ce va intra în ţară va fi scanat şi că, în aceste condiţii, numai în cazul contrabandei cu ţigări se vor înregistra scăderi semnificative. 

''Scannerele vor fi funcţionale. (...) Vama va fi reabilitată, modernizată cu tot ceea ce înseamnă echipamente fixe, mobile şi portabile. Nu va exista ideea de nefuncţional. (...) Nu se va face pe eşantion. (...) Tot ce înseamnă acces în ţară va fi cu scanner fix, adică nu ai pe unde să treci, decât prin scannere şi va făcută sută la sută scanarea, nu pe eşantion. (...) Numai din ţigări se pot aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro'', a susţinut Eugen Teodorovici
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici