Eugen Tomac acuză un blat PSD – USR la alegerea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ: Rezultatul votului bate orice speculație (VIDEO)

Eugen Tomac acuză un blat PSD - USR la alegerea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ: Rezultatul votului bate orice speculație (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, liderul PMP, a dat de înțeles, într-o intervenție pentru B1 TV, că alegerea social-democratului Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ este rezultatul unui blat între PSD și USR. În opinia sa, dovadă este faptul că din acest joc au ieșit câștigătoare aceste două partide: PSD a dat președintele Consiliului, iar a doua funcție a ajuns la George Dircă, senator al Uniunii. Florin Iordache, zis și ”Altă Întrebare”, este autorul controversatei Ordonanțe de Urgență 13, OUG care a declanșat cele mai mari proteste în România postdecembristă. Tot el a condus și Comisia parlamentară specială care a ciuntit Codurile Penale și Legile Justiției.

Eugen Tomac susține că Florin Iordache a ajuns la șefia Consiliului Legislativ în urma unui blat PSD – USR

„Am fost vreo șapte ani prin Parlament. PSD și niciun partid nu face cadou vreo funcție din greșeală. A fost o înțelegere politică evidentă, atât timp cât după, rezultat, avem două realități: președintele Consiliului Legislativ e Florin Iordache de la PSD, iar vicepreședintele e Dircă de la USR. Votul și rezultatul lui bate orice speculație. În Parlament nu se întâmplă nimic la voia sorții. Gândiți-vă că a fost candidat un titan constituționalist ca Augustin Zegrean.

În clasa politică s-a așezat un strat foarte, foarte gros de ipocrizie. Acum 10 ani, românii au spus: ”vrem maxim 300 de parlamnetari”. De doi ani stă pe ordinea de zi a Camerei legea inițiată de noi ce prevede 300 de parlanentari. Legea a fost adoptată de Senat acum doi ani. Nimeni nu vrea să discutăm despre acestă lege. Acest fapt e o insultă și un dispreț față de democrație. Clasa politică avea obligația să implemnteze acest rezultat. De asta se întâmplă așa ceva în Parlament”, a declarat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ. Procedura va fi atacată la Curtea Constituțională

Marți seară, social-democratul Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a fost ales cu o majoritate confortabilă în fruntea Consiliului Legislativ. El a primit 185 de voturi ”pentru” și 43 ”împotrivă”. Contracandidatul său, Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale a României, a obținut doar 41 de voturi ”pentru” și 187 ”împotrivă”.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, pentru care au votat 174 de parlamentari, iar 17 au fost împotrivă.

Votul a fost secret. PNL acuză USR că a avut o înțelege cu PSD: USR-iștii l-au votat pe Iordache, iar PSD-iștii l-au votat pe Dircă. Întrebat dacă USR a votat cu Florin Iordache, președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”.

USR și PNL au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională rezultatul votului, pe motiv că atât Iordache, cât și Dircă au fost aleși cu un număr insuficient de voturi: era nevoie de votul ”pentru” al majorității parlamentarilor, nu doar a majorității parlamentarilor prezenți.

Urmăriți B1TV.ro și pe