Eugen Tomac, despre aparenta apropiere dintre PSD și Pro România: „Pericolul de a fi din ce în ce mai mici este tot mai mare” / „Dreapta trebuia să facă același lucru” (VIDEO)

Eugen Tomac, despre aparenta apropiere dintre PSD și Pro România: „Pericolul de a fi din ce în ce mai mici este tot mai mare” / „Dreapta trebuia să facă același lucru” (VIDEO)

Eugen Tomac a comentat, duminică seara, în direct pe B1 TV, decizia liderilor PSD de a participa la Convenția Pro România, într-un gest pe care liderul PMP l-a caracterizat drept o tentativă de a revitaliza așa-zisa stângă politică din Parlamentul României într-un moment complicat.

Eurodeputatul consideră că și dreapta ar trebui să urmeze același exemplu, pentru a avea șanse reale să se impună în „fiefurile” social-democrate la alegerile locale.

„Lucrurile sunt foarte simple, foarte clar. PSD știe să se certe. Când se ceartă, s-a văzut, își dau jos guvernele, își schimbă prim-miniștrii, dar când simt pericolul, sunt mult mai abili. Au făcut ceea ce trebuia să facă și dreapta de mult. Au făcut-o în doi pași și trei mișcări. S-a dus Ciolacu acolo și le-a spus «bă, băieți, haideți acasă. Avem de lucru împreună». A spus-o clar, cu subiect și predicat, «vă așteptăm». Ce ne-a despărțit, nu mai există. Pericolul de a fi din ce în ce mai mici este tot mai mare, prin urmare au făcut ceea ce face cineva care se gândește pragmatic în politică.

Dincolo de certuri și de lucruri care sunt evidente că îi despart, acum au simțit acest pericol și au făcut acest pas. Lucru pe care trebuia să îl facă și dreapta, pentru că am omorât alegerea primarilor în două tururi. Nu mai există și, dacă vrem în mod real să existe candidați cu șanse la Olt, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, nu ai cum să te bați cu un PSD, care se întărește. Își revine ușor, dar își revine și are fiefuri unde este foarte puternic. Acasă toți, la aceeași masă și cu candidați comuni. Altfel, să nu credeți că cei 28 de președinți de consiliu județean ai PSD stau acum”, a declarat Eugen Tomac, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

De altfel, Marcel Ciolacu a sugerat că ar fi gata să-i primească înapoi în PSD pe foștii social-democrați din Pro România, duminică, la Convenția formațiunii conduse de Victor Ponta. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe