Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac, despre certificatul digital al UE privind COVID-19: Este un instrument care încurajează libertatea de mișcare, nicidecum nu o îngrădește (VIDEO)

Eugen Tomac, despre certificatul digital al UE privind COVID-19: Este un instrument care încurajează libertatea de mișcare, nicidecum nu o îngrădește (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 15:12
Eugen Tomac, despre certificatul digital al UE privind COVID-19: Este un instrument care încurajează libertatea de mișcare, nicidecum nu o îngrădește (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) subliniază că certificatul digital al UE privind COVID-19 este menit să faciliteze călătoriile cetățenilor europeni în interiorul blocului comunitar. ”Este un instrument care încurajează libertatea de mișcare, nicidecum nu o îngrădește”, a declarat Tomac, miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ștefan Pășcuță.

 

Eugen Tomac, despre aprobarea certificatului digital al UE privind COVID-19: Este esențial să găsim soluțiile cele mai potrivite în plină pandemie pentru a debloca economia și pentru a le permite cetățenilor să se miște cât mai simplu

 

”E ultima etapă în ceea ce privește implementarea acestui certificat verde digital. Este esențial să găsim soluțiile cele mai potrivite în plină pandemie pentru a debloca economia și pentru a le permite cetățenilor să se miște cât mai simplu dintr-o țară în alta.

Toate statele lumii au fost puternic afectate și Uniunea Europeană a fost puternic încercată în această perioadă și eu cred că trebuie să renunțăm în a alimenta teorii conspiraționiste precum că acest certificat îngrădește libertatea de mișcare. Nicidecum. Acest certificat le permite cetățenilor care s-au vaccinat sau care, din nefericire, au avut acest virus sau cei care nu vor să se vaccineze realizează acest test PCR... Descărcând toate aceste date pe certificatul digital, cu acest certificat vor putea călătorii fără niciun fel de restricții începând cu 1 iulie pe teritoriul Uniunii Europene”, a spus Eugen Tomac.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Europarlamentarul îi cataloghează drept demagogi pe cei care susțin că nu este nevoie de un astfel de instrument.

”Va exista acest certificat fie în format printat, fie electronic, pe telefon, astfel încât fiecare cetățean să-l poată utiliza cât mai eficient. Este un instrument care încurajează libertatea de mișcare, nicidecum nu o îngrădește. Cei care încearcă să-i mintă pe cetățeni, diseminând informații false cum că nu există pandemia, că nu avem nevoie de asemenea instrumente, sunt demagogi și populiști. Avem o realitate, sunt milioane de cetățeni afectați. (...) Nu trebuie să ne păcălim, să credem că nu mai există acest risc. Din nefericire, el există și este esențial să fim responsabili până în ultima clipă, atunci când va fi eliminat complet”, a mai spus Eugen Tomac.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Certificatul digital al UE privind COVID-19 a fost aprobat definiv, miercuri, de Parlamentul European. Reglementările referitoare la certificatul COVID au fost adoptate de plenul Parlamentului European cu 546 voturi pentru, 93 împotrivă și 51 abțineri (cetățenii Uniunii) și cu 553 voturi pentru, 91 împotrivă și 46 abțineri (resortisanți ai țărilor terțe).

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP