Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac, despre decizia CCR: Avocatul poporului trebuie să fie un un jurist profesionist, fără apartenență politică

Eugen Tomac, despre decizia CCR: Avocatul poporului trebuie să fie un un jurist profesionist, fără apartenență politică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Oct 2020, 17:14
Eugen Tomac, despre decizia CCR: Avocatul poporului trebuie să fie un un jurist profesionist, fără apartenență politică Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Președintele PMP a postat un mesaj pe rețelele sociale, în care și-a exprimat părerea cu privire la decizia Curții Constituționale de marți, prin care sesizările Avocatului Poporului pe tema legii privind carantina au fost refuzate, arătând astfel că în această funcție este „nevoie de un jurist profesionist, fără apartenență politică”.

Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările Avocatului Poporului pe marginea legii privind carantina ne arată nevoia de a avea în această funcție un jurist profesionist, un om care să înțeleagă legile României, atât în spiritul, cât şi în litera lor.

Dar, din păcate, doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu Tăriceanu. La fel cum Victor Ciorbea a executat întocmai partitura care i-a fost pusă în faţă de Liviu Dragnea.

De aceea, PMP va propune ca, în eventualitatea unui referendum pentru modificarea Constituţiei,  alegerea Avocatului Poporului să fie făcută de către cetățenii României prin vot, în paralel cu scrutinul legislativ din 2024.

Înscrierea în această competiţie ar trebui, în mod firesc, condiționată de criterii clare: neapartenența politică şi experiență relevantă la nivel de instanţă judecătorească pe o perioadă îndelungată de timp.

Un astfel de sistem de alegere funcţionează în SUA, unde cetăţenii pot alege procurorii generali în anumite state în cadrul sistemului federal.

După alegerile parlamentare din acest an, PMP consideră drept prioritară modificarea Constituţiei şi va încerca, alături de celelalte formaţiuni democratice şi pro-europene, să genereze o majoritate calificată (două treimi) pentru a depăşi condiţiile impuse de actuala lege fundamentală”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

 

De la „Avocatul roşu” la „Avocatul poporului ales de popor” Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările...LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Publicată de Eugen Tomac pe Marţi, 20 octombrie 2020
Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac