Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Eugen Tomac, despre ”noile provocări” ale Rusiei: Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării (VIDEO)

Eugen Tomac, despre ”noile provocări” ale Rusiei: Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Apr 2021, 12:44
Eugen Tomac, despre ”noile provocări” ale Rusiei: Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a susținut, miercuri, într-o intervenție în Parlamentul European, că Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Tomac a venit cu această propunere în cadrul unei dezbateri despre ”noile provocări” ale Rusiei.

”Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis ieri Comisiei, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la noile provocări generate în ultima perioadă de către Federația Rusă”, a scris Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul spune că blocul comunitar trebuie să vină cu un răspuns pe măsură la ostilitatea Moscovei.

”Pe nimeni nu mai trebuie să surprindă ostilitatea Kremlinului față de Occident, iar ultimele campanii de dezinformare declanșate în plină pandemie de actori susținuți direct de statul rus, precum și alte provocări la care sunt expuși cetățenii europeni, obligă Uniunea Europeană să vină cu un răspuns pe măsură.

Una dintre acestea este să creeze cât mai multe instrumente pentru a face față noilor provocări și atacuri pe care actori statali le întreprind utilizând oportunitățile oferite de avansul tehnologic, cu scopul de a genera neîncrederea cetățenilor în autoritățile europene sau naționale, ori pentru a ataca politic, economic și financiar societățile democratice.

Uniunea Europeană trebuie să înființeze, în arhitectura sa instituțională, o poziție de comisar european pentru combaterea dezinformării care să susțină financiar și instituțional crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută, fără a interfera și limita libertatea de exprimare”, a mai precizat Eugen Tomac.

Eugen Tomac, despre ”noile provocări” ale Rusiei: Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP